El Centre del Carme oferirà les nits d’agost (de l’1 al 30 d’agost) un cicle de cinema de comèdia europea, “De què riem a Europa?”, que inclou 26 títols produïts en el segle XX i XXI, “clàssics poc vistos”, “obres mestres” i fins i tot pel·lícules que no van arribar a estrenar-se a Espanya.

Alguns dels títols que es projectaran al llarg del cicle, tenen fins a nou adaptacions i en el cartell també es troben “perles imprescindibles de la comèdia europea que fa molt temps que no són exhibides”.

Aquest cicle ofereix un ampli recorregut geogràfic i temporal sobre les diferents formes d’humor que ha donat el vell continent des que el cinema va començar a parlar fins als nostres dies. Però per damunt d’aquesta ambició, s’imposa la de reunir-nos cada nit d’agost en el Centre del Carme Cultura Contemporània i gaudir d’una selecció personal de títols oblidats o poc transitats pertanyents a un gènere sublim, la comèdia, que va més enllà de la seua condició popular.

Imatge de La línea del Cielo de Fernando Colomo

Junt a  “La línea del cielo”, de Fernando Colomo, són els dos títols espanyols triats en aquest “viatge curiós pel vell continent”, on l’estació més recurrent serà Itàlia amb sis títols.

A més, es veuran títols russos o portuguesos, les incursions dels quals en el gènere còmic a penes són conegudes, mentre Alemanya és el segon país amb més representació en el cicle.

Dos títols del cicle vénen signats per dues dones, dos títols transgressors que representen a les cineastes europees, amb escassa presència en aquest gènere.

Cada nit, de dimarts a diumenge, des de l’1 al 30 d’agost, el Centre del Carme obrirà les seues portes, a les 22 hores, per a oferir una pel·lícula diferent, en versió original i amb entrada gratuïta amb l’humor com a centre.