Cinco planes para hacer este fin de semana en Valencia
Imagen de archivo de la Ciudad de las Artes. / FOTO: Luca Bravo.

València encara té limitada la mobilitat provincial. A l’espera de superar les quatre fases de la desescalada o al fet que el Govern permeta una mobilitat autonòmica, són molts els ciutadans que aquests dies cerquen plans alternatius per a realitzar a la ciutat.

La capital del Túria té la fortuna de disposar d’una gran oferta d’oci i cultura. Hui et proposem cinc plans alternatius per a eixir de casa i gaudir del temps lliure. Això sí, no oblides agafar la teua màscara i recorda guardar la distància de seguretat!

La más Bonita Patacona | Restaurante en Valencia | Desayunos ...

1. ARRANCA EL DIA AMB UN BON MENJAR

No hi ha res com començar el dia amb l’energia d’un bon desdejuni i què millor que fer-ho en una terrassa de València. La nostra proposta és anar a la platja, concretament a ‘La Más Bonita’ on podràs desdejunar o prendre un brunch amb vistes al mar. Si per contra eres menys matiner i optes pels desdejunis a casa no oblides que si alguna cosa caracteritza a la gastronomia valenciana són els seus tradicionals esmorzars. Consulta els millors locals de València per a no faltar a aquest menjar envoltat d’amics i una bona cervesa.

2. EXERCITA’T EN EL LLIT DEL RIU

Fer esport és una de les activitats que està permesa encara que recorda respectar els horaris per a això. Arranca el passeig a la Ciutat de les Arts i redescobreix aquests edificis que han donat la volta al món. Ací també pots aprofitar per a posar al costat de les noves lletres de la ciutat.

Pansa per la font del Palau de la Música i observa la seua transformació: Sabies que el color roig d’ara va ser el seu color original? Pots continuar fins a la zona més esportiva dels Jardins del Túria. Allí podràs veure una de les poques pistes de baseball que hi ha a Espanya i sentir per uns minuts que viatges a USA però sense eixir de la província, fins ací tot és legal.

Las mejores imágenes de George Clooney en Valencia

3. DESCOBREIX VALÈNCIA A TRAVÉS DEL CINEMA I LA TELEVISIÓ

València s’ha convertit en els últims anys en un cobejat plató de cinema i televisió. Les internacionals Disney o HBO són algunes de les companyies que han apostat per rodar ací. Cerca els punts que va recórrer George Clooney en ‘Tomorrowland’ o passeja per els escenaris que van donar vida a ‘Westworld’ en la tercera temporada.

Si eres més de ficció nacional també pots conèixer les localitzacions triades per a la sèrie ‘El Embarcadero’. A més, no oblides passar per Paterna on Penélope Cruz va protagonitzar l’aclamada ‘Dolor y Gloria’ de Pedro Almodovar.

4. PASSEJA PELS JARDINS MÉS BONICS DE LA CIUTAT

València és una de les ciutats europees més verdes d’Europa i compte en el seu patrimoni amb importants espais naturals. Llocs on passejar, gaudir de l’aire lliure, jugar o respirar una mica d’aire fresc. A més del citat llit del riu amb un llarg de 7 quilòmetres, hi ha altres jardins de menys extensió però no per ells menys bonics.

Els Jardins de Monforte tenen un estil neoclàssic únic amb estàtues de marbre, estanys i els famosos lleons que es van dissenyar per al Congrés dels Diputats però que per la seua escassa grandària es van descartar per a l’entrada principal. Altres parcs són el Parc Central, el Parc de Capçalera, Vivers o el Jardí de les Hespérides, entre molts altres.

5. VISITES CULTURALS

Si a la vesprada eres més de fer un volt pel centre també pots destinar una mica de temps a realitzar visites culturals. Entre elles destaquem recórrer la Catedral de València on podràs xopar-te de la història que amaga el Sant Grial. A més, també està obert l’accés a la Basílica de la Verge dels Desemparats per a realitzar un breu recorregut.