Los 5 desplazamientos provinciales permitidos en la Fase 2
Agentes de la Guardia Civil en un control a la salida de Valencia. / EFE

La mobilitat entre províncies continua sent una de les activitats prohibides durant la desescalada. Segons el ‘Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat’, la Fase 2 incorpora molts avantatges de desplaçaments però no si es tracta entre províncies.

La Generalitat Valenciana ha estat treballant en les últimes setmanes per a intentar d’eliminar aquesta mesura. L’objectiu de l’Executiu de Ximo Puig és permetre els desplaçaments provincials dins de la Comunitat per a acudir a segones residències.

Segons va anunciar la consellera de Sanitat, Ana Barceló, el Govern no autoritzarà de moment aquesta petició. Barceló va assegurar que és “difícil” que el Ministeri de Sanitat done llum verda.

Encara que fins ara des de Moncloa s’han mostrat inflexibles en l’autorització dels moviments interprovincials, això podria canviar. Igual que ha succeït durant la Fase 1, en aquesta segona etapa es podrien incorporar alguns avantatges conforme avancen els dies. Tot això dependrà de com evolucionen les xifres de contagis i la situació sanitària.

ELS CINC CASOS PER A VIATJAR ENTRE PROVÍNCIES

Malgrat la prohibició, hi ha cinc excepcions que permeten viatjar entre províncies.

  1. Desplaçaments per motius sanitaris.
  2. Viatges per assumptes laborals, professionals o empresarials.
  3. Retorn al lloc de residència familiar.
  4. Mobilitat per a assistència i cura de majors, dependents o persones amb discapacitat.
  5. Desplaçaments per causes de força major o situació de necessitat o qualsevol altra d’anàloga naturalesa.