Continuan la acumulación de residuos

Contenidors plens de màscares, bates i guants. Són alguns dels residus infecciosos que s’acumulen en contenidors a l’Hospital Clínic de València. La Confederació General del Treball (CGT) denúncia aquesta acumulació i assenyala a la Conselleria de Sanitat com a responsable.

L’increment d’ingressos de pacients Covid als hospitals suposa una major despesa de material i equip. Després de ser utilitzat, passa a convertir-se en residus contaminants. El col·lapse del sistema d’arreplegava ha provocat que centenars de contenidors queden acumulats en la zona exterior, a escassos metres de la via pública. Aquests contenidors contenen “residus COVID» , segons les treballadores de CGT.

La secció sindical de neteja de CGT a l’Hospital Clínic de València torna a denunciar que l’acumulació en les dependències de l’hospital no solament «no s’ha solucionat», sinó que s’ha agreujat. «Ja s’amunteguen en la zona exterior al costat de les instal·lacions esportives de la Universitat de València”, alerta l’agrupació.

CGT assegura que existeix “risc de contagi per la negligència i inactivitat de la Conselleria de Sanitat”. Per això, realitzen una crida a les autoritats “perquè prenguen mesures immediates per a solucionar aquests problemes”.

Sanitat defensa que els contenidors no són contagiosos

Per part seua, la Conselleria de Sanitat desmenteix que els contenidors suposen un risc de contagi. “No existeix cap perill ni per als treballadors ni per als pacients, ja que es tracta de poals tancats hermèticament i no resulta possible que s’òbriguen”.

Per a acabar amb l’acumulació dels contenidors, Sanitat ha ampliat el servei de recollida amb un “contracte d’emergència”.  D’aquesta manera, espera que s’hagen retirat tots els residus en els pròxims dies.

El problema no és nou. CGT ja va denunciar al novembre “el gravíssim problema de salut pública que representa l’acumulació de milers de residus contaminants de COVID-19 que estan sent emmagatzemats indiscriminadament a l’hospital”. A més, el sindicat va informar sobre el “incompliment de la normativa vigent sobre residus contaminants per part de Consenur, l’empresa que s’encarrega de retirar-los, ja que no disposen de lloc per a emmagatzemar-los o destruir-los”.