Así será el nuevo Hospital Clínico de Valencia
Diseño de la remodelación del Hospital Clínico Universitario de Valencia.

Les obres d’ampliació de l’Hospital Clínic Universitari de València ja han començat. Hui el president de la GeneralitatXimo Puigha visitat la ubicació on se situarà la nova part de l’edifici.

Segons ha destacat Puig, l’ampliació compta amb una inversió global de 110 milions d’euros. Aquesta permetrà duplicar la capacitat del centre sanitari en llits d’hospitalització, d’unitat de vigilància intensiva i reanimació i de llocs de l’hospital de dia.

Una vegada completades les tres fases d’ampliació, l’Hospital Clínic passarà a tenir un total de 491 habitacions. A això se sumaran 966 llits, 66 llocs en UCI – Reanimació (abans tenia 33) i 87 llocs en hospital de dia (abans tenia 41). Així mateix, després de les obres, el Clínic passarà de 19 a 25 quiròfans i de 132 a 185 locals de consultes externes. A més, el centre hospitalari passarà d’una superfície de 67.694 metres quadrats a 108.809 metres quadrats.

PRIMERA I SEGONA FASE

El president ha realitzat un recorregut per les obres de la primera fase, dotades amb 30 milions d’euros. Aquestes se situen en l’àrea que ha deixat lliure la demolició de les antigues naus de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Agrícola (EUITA) del carrer Menéndez Pelayo. L’edifique comptarà amb una superfície de 12.924 metres quadrats, 300 llits i 37 llocs de cures de crítics.

En la segona fase es duran a terme les obres de reforma, ampliació i millora de l’eficiència energètica de l’antic edifici de l’EUITA. Allí se situaran les noves consultes externes de l’hospital.

Aquestes obres són més complexes perquè requereixen l’enderrocament de l’edificació de la planta baixa que circumda l’antic edifici de l’EUITA per a procedir després a la seua reconstrucció. Això permet mantenir la composició de patis i ampliar la planta soterrani i semisoterrani. També rehabilitar l’edifici emergent protegit.

La intervenció compta amb un pressupost de 36 milions d’euros i un termini d’execució de dos anys. Suposarà actuar en una superfície de 15.988 metres quadrats en la qual se situaran 177 consultes de diverses especialitats, així com 84 llocs a l’Hospital de Dia d’Oncohematología i d’Urgències.

Ximo Puig i Ana Barceló al costat d’una maqueta de la reforma de l’Hospital Clínic de València.

TERCERA FASE

En la fase tercera es preveu derrocar l’actual edifici de consultes externes. Aquest se situa en la part posterior de l’actual Maternoinfantil al carrer Gómez Ferrer. Allí es construiran sales d’hospitalització, connectades al nou edifici de la fase primera.

Aquesta construcció compta amb un pressupost de 28 milions d’euros. Tindrà una nova superfície de 12.203 metres quadrats, on s’habilitaran 136 habitacions dobles, la qual cosa suposa 272 llits addicionals.