Pedro Cavadas
Imagen de Pedro Cavadas

El doctor valencià Pedro Cavadas ha tornat a mostrar el seu desacord amb l’evolució de la pandèmia a Espanya. L’expert sanitari ha criticat que aquest siga un dels països amb major incidència i ha reclamat una auditoria sobre la gestió realitzada.

En declaracions arreplegades pel diari de Lleó ha explicat que aquesta auditoria hauria de ser independent. Cavadas ha advocat per “tècnics que no tinguen peatge polític ni econòmic que pagar ja que això prostitueix completament els resultats”.

A més, Cavadas ha assenyalat que el principal problema serà l’econòmic i no el sanitari. “No ha sigut el virus sinó la resposta el que ha provocat un empobriment a Espanya. No sembla que vaja a acabar molt bé”.

No és possible que a Espanya siguem els primers en mortalitat en casos i en repercussió econòmica. Això no pot ser casual”, ha declarat. “La repercussió que suposa intentar controlar l’expansió del virus genera un mal econòmic molt més nociu que el mal sanitari que provoca el virus. És una situació de molt difícil maneig”, ha afegit.

UNA EVOLUCIÓ DE LA PANDÈMIA “ASIMÈTRICA”

Segons Cavadas, l’evolució de la pandèmia a nivell internacional serà asimètrica quan estiga la vacuna.

Primer es vacunarà a la part rica de la població mundial i fins que es vacune als 5.000 o 6.000 milions de persones en el món passaran anys. Les parts pobres del món es vacunaran molt més tard. Això farà que la pandèmia seguisca una evolució asimètrica a tot el món”, ha explicat.