Pokigono industrial Catarroja

L’Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria d’Impuls Econòmic, invertirà en els pròxims mesos més de 200.000 euros en la millora i modernització del polígon industrial ‘El Bony’.

Una de les inversions més importants és la instal.lació d’un sistema de videovigilància amb càmeres que identifiquen les matrícules dels vehicles per a reforçar la seguretat de la zona empresarial.

D’altra banda, es millorarà la senyalització i numeració dels carrers; s’adequaran les zones verdes municipals amb equipaments per als usuaris i usuàries del nou carril bici al Port de Catarroja i es construirà una nova redona en l’accés al polígon des de la V-31 per facilitar el trànsit. Les inversions es realitzaran en el que queda d’any i en el pròxim 2019.

Segons la regidora d’Impuls Econòmic i Primera Tinent d’Alcaldessa, Lorena Silvent, és “la primera vegada que s’inverteix directament en la modernització del polígon”. A més, la regidoria compta amb “una partida de 70.000 euros per a complementar les actuacions i amb els recursos humans de projectes d’ocupació que ja estan en marxa”, ha afegit Silvent.

Les ajudes arriben després que la conselleria d’Economia Sostenible haja anunciat un increment pressupostari de dos milions d’euros en les subvencions a parcs empresarials, destinades a la millora i modernització de polígons en 2018-2019, que ja contaven amb una partida inicial de 22’5 milions d’euros.

Entitat de Gestió i Modernització

Paral.lelament, la regidoria d’Impuls Econòmic s’ha reunit amb representants de l’Associació Empresarial de Catarroja (AECA) i la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL) per a impulsar la creació d’una Entitat de Gestió i Modernització (EGM) en la zona industrial de la població.

La creació d’esta entitat suposaria tota una sèrie de beneficis per als propietaris de les empreses, sempre que formen part de l’associació i i que els projectes que es presenten a l’hora d’obtenir ajudes estiguen ratificats pel 51% dels propietaris associats.

Esta mesura s’emmarca dintre de la nova llei d’Àrees Industrials en la qual treballa el Consell i que pretén garantir les inversions als polígons i crear un catàleg d’estes zones per a millorar i modernitzar els equipaments. De moment, tan sols 8 associacions empresarials de la província de València han mostrat la voluntat de crear Entitats de Gestió i Modernització.

Per a Lorena Silvent, el polígon de Catarroja és “una infraestructura importantíssima en la població” i cal “apostar decididament per modernitzar els seus equipaments ja que han quedat obsolets o necessiten inversions per a millorar-los”.

La regidora anima als propietaris d’empreses de la zona industrial a formar part de l’associació i a implicar-se en el desenvolupament d’una àrea situada pràcticament al costat de València, amb bones comunicacions i que, en l’actualitat, compta amb 370 empreses i indústries.