Anticorrupción pide 12 años de prisión para Rus y otros 6 para Rubio
Alfonso Rus (izq.) y Rafael Rubio (der.).

El Cas Taula ha tornat aquest divendres als jutjats. En aquest cas, el Jutjat d’Instrucció número 18 de València ha obert judici oral contra l’expresident de la Diputació de València i del PP valencià, Alfonso Rus. Durant la trobada, Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat una pena de 12 anys de presó per a l’expresident, segons informacions publicades per Europa Press.

El fiscal l’acusa a Rus dels delictes de pertinença a organització criminal, un delicte continuat de malversació de cabals públics, de prevaricació administrativa i de falsedat en document oficial comesa per funcionari públic.

D’altra banda, Anticorrupció demana altres sis anys per a l’exsubdelegat del Govern a València i exdiputat, Rafael Rubio. En aquest sentit, el fiscal atribueix a Rubio un delicte continuat de malversació de cabals públics, de falsedat en document oficial i un delicte continuat de prevaricació administrativa.

Es tracta de les peces B i F del conegut com a cas Imelsa en les quals s’ha investigat contractacions presumptament irregulars en les empreses públiques Imelsa i Ciegsa. Al costat de Rus i Rubio, altres processaments són l’ex secretari autonòmic d’Educació Màxim Caturla i l’exdiputat del PP Salvador Enguix. En total hi ha 26 persones acusades en la causa.

D’aquesta forma, la instructora ha obert judici per delictes de pertinença a organització criminal i delictes continuats de malversació, prevaricació administrativa i falsedat en document oficial comeses per funcionaris públics.

Així mateix, ha sol·licitat fiances que sumen un total de 4.721.081 euros per a tots els encausats. Finalment, ha assenyalat com a òrgan per a l’enjudiciament de la causa l’Audiència Provincial de València. A més, requereix que presenten fiances que sumen més de 3,8 milions d’euros per a fer front a les possibles responsabilitats civils.