Arriba al teatre Olympia, la Fura dels Baus amb un espectacle que uneix la poderosa música de Carl Orff amb l’univers de la Fura.

Un espectacle amb música en directe, una orquestra de 10 músics, director i un cor de 16 integrants, i impactants escenes.

Sobre l’escenari un cilindre de vuit metres de diàmetre embolica literalment els músics, mentre que les imatges projectades sobre ell il·lustren l’obra de principi a fi: una lluna gegant, el desglaç, un èxtasi floral, una verema en directe, les tavernes, cantants penjats de grues i submergits en vi, aigua i foc…això és Carmina Burana.

L’original Carmina Burana és una col·lecció de poemes dels segles XII i XIII, que s’han conservat en un únic còdex oposat en 1803 per Johann Christoph von Aretin en l’abadia de Benediktbeuern, a Baviera; i que actualment es conserven a la Biblioteca Estatal de Baviera a Munic.

El còdex arreplega un total de 300 poemes, escrits en la seua majoria en llatí, alemany i francès. En aquests poemes s’enalteix el plaer per viure i l’interès pels plaers terrenals, per l‘amor carnal i pel gaudi de la naturalesa, sempre amb una mirada crítica i satírica cap als estaments socials i eclesiàstics de l’època.

Carl Orff va compondre el seu Carmina Burana entre 1935 i 1936, i es va basar en 24 poemes del còdex original. El títol original de l’obra Carmina Burana (cançons seculars per a cantants i cors per a ser cantades amb instruments i imatges màgiques) és el punt de partida de l’espectacle que La Fura dels Baus ha creat.

La Fura dels Baus, presentarà sessions des del dijous 30 de maig al diumenge 9 de juny, i les entrades están disponibles en totes les sessions i les podràs aconseguir en la web del teatre Olympia.