Camps

L’ expresident de la Generalitat Francisco Camps, citat a declarar com investigat el pròxim 24 de gener per cas Valmor, ha demanat poder exercir la seua defensa sense interferències i que no se seguisquen produint filtracions sobre els escrits que presenten les parts.

Camps ha presentat en el jutjat un escrit de queixa davant les filtracions, que considera vulneren la seua intimitat i el seu dret a la defensa i generen un ambient de no presumpció d’innocència, després que un periòdic haja publicat aqueix escrit hores després de la seua presentació.

Considera que no té sentit que l’escrit siga objecte de debat públic i que, encara que siga habitual, no és legítim per que hi ha un secret de sumari decretat, i ha manifestat que espera que l’escrit no estiga “picat ni malbaratat” per haver-se publicat.

En una trobada que al principi anava a ser off the record però en el qual finalment ha fet declaracions a les càmeres de televisió, ha dit que la seua responsabilitat davant el jutjat d’instrucció número 2 no és com a polític sinó com querellat i investigat (imputat), per la qual cosa ha demanat de forma reiterada poder defensar-se sense que s’opine sobre açò.

Per açò, ha instat al respecte i al fet que no es dirimisquen aquestes qüestions fora de la seu judicial i, per tant, que no es faciliten els escrits als mitjans de comunicació.

L’escrit ha sigut remès a les parts personades en el cas Valmor i al fiscal Anticorrupció, Vicente Torres, de qui ha dit esperar que actue com correspon.

Sobre el seu recurs contra la citació per a declarar com investigat el 24 de gener per un suposat delicte de prevaricació i un altre de malversació, ha assenyalat que es va assabentar per un tweet del Tribunal Superior de Justícia d’aqueixa citació, alguna cosa que no li sembla adequat ni just.

Camps ha demanat que si finalment ha de declarar -ja que també ha presentat un recurs sobre aquest tema- que es faça una excepció en el procediment penal espanyol i la seua declaració com investigat siga pública perquè no continuen les filtracions que s’han produït durant els últims 3 anys, ha dit.

Ha assegurat no estar preocupat per cap de les preguntes que se li puguen formular durant la seua declaració al gener ni tampoc tenir cap por.