Arranca la campaña de vacunación infantil en la Comunitat Valenciana
Una niña del CEIP Enric Soler i Godes de Castelló de la Plana recibe la primera dosis de la vacuna pediátrica.

La campanya de vacunació infantil ha donat el tret d’eixida en la Comunitat Valenciana. Els col·legis s’han convertit en un nou escenari per a la immunització contra el coronavirus. A partir de hui i fins al pròxim 22 de desembre es vacunarà en una primera fase els menors d’11 anys.

La campanya ha començat aquest matí amb el desplegament de diversos equips sanitaris a diferents centres educatius. Es calcula que les 150.000 dosis de Comirnaty que van arribar dilluns passat siguen inoculades fins al 22 de desembre. Els primers a vacunar-se seran els alumnes d’Educació Especial i els menors de 9 a 11 anys. Aquestes edats corresponen als cursos de 4º, 5º i 6º d’Educació Primària.

El Consell ha considerat que la millor manera d’immunitzar a aquesta població era en els col·legis. No obstant això, aquest procés ha sigut molt agitat i hi ha hagut un curt termini per a la seua preparació. De fet, els centres educatius han hagut d’habilitar espais en les seues instal·lacions amb molt poc marge de temps.

A més, també s’han hagut d’encarregar del repartiment i la gestió de les autoritzacions de les famílies. De fet, la Conselleria de Sanitat ha remarcat que aquest document és indispensable per a la vacunació dels menors.

Una xiqueta del CEIP Eusebio Sempere d’Alacant rep la vacuna contra el coronavirus.

S’ESPERA UNA VACUNACIÓ ENTRE EL 60 I EL 80%

Respecte a la participació en la vacunació, de moment es contemplen uns percentatges que basculen entre el 60 i el 80%, segons ha informat la Conselleria de Sanitat. A més, el Cap de Servei de Promoció de la Salut, José Antonio Lluch, es mostra optimista i considera que l’acceptació dels pares segueix en augment. També es mostra satisfet per obtenir uns alts percentatges de vacunació.

En el Col·legi Santa María de València, un dels primers centres valencians a arrancar la campanya, la majoria de famílies han donat l’autorització per a immunitzar als seus fills. A més, també han optat per acostar-se en el moment de la burxada.

Al llarg d’aquest matí es calcula que uns 150 alumnes d’aquest centre hagen sigut vacunats. La punxada s’ha produït en les instal·lacions esportives amb les dosis que van arribar a primera hora del matí. L’alumnat s’ha mostrat nerviós i fins i tot alguns menors no han pogut amagar les seues llàgrimes. Segons paraules dels xiquets, “la punxada dol” però que una vegada fóra les sensacions són bones. Així ho han demostrat jugant, rient i comptant l’experiència.

Un grup de sanitàries preparen les dosis pediàtriques en el CEIP Antonio Machado de València.

XIMO PUIG DEMANA RESPONSABILITAT ALS PARES

Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha analitzat l’inici de la campanya de vacunació infantil. En un desdejuni informatiu organitzat pel diari Levante EMV, el cap del Consell s’ha mostrat satisfet per la situació actual de la campanya.

El líder socialista ha agraït el “compromís i “amplíssim suport” de la comunitat educativa i ha demanat als pares que siguen “responsables” autoritzant la vacunació. Al seu torn, ha destacat que el 93,3% de valencians amb la pauta complexa és un percentatge que “sorprèn al món”.

Finalment, ha animat a la participació ressaltant que les dades més recents demostren que la vacunació ha suposat una baixada del 75% d’hospitalitzacions i ingressos en UCI i del 90% de defuncions en la Comunitat Valenciana. “En els majors de 30, el risc d’hospitalització és vuit vegades inferior”, ha puntualitzat.