Anuncian todas las personas que se vacunarán de la tercera dosis antes de acabar el año
Una niña del CEIP Eusebio Sempere de Alacant recibe la vacuna contra el coronavirus.

El sistema de farmacovigilància de vacunes dels Centres per a la Prevenció i el Control de Malalties dels EEUU (CDC) ha publicat un nou informe sobre la vacunació infantil. Aquest estudi analitza el comportament de la vacuna en les 8.674.378 dosis inoculades entre el 4 de novembre i el 16 de desembre.

En aquest cas, aquestes dosis van ser administrades a xiquets estatunidencs de 5 a 11 anys. Així, l’informe mostra que s’han detectat 4.149 efectes adversos lleus (98% del total). També s’han notificat 100 casos (2%) d’efectes secundaris greus. A més, van morir tres xiquets, dos dels quals presentaven una “situació mèdica complicada”. El tercer va morir amb grip.

Mentre es continuen arreplegant les dades corresponents a la població infantil espanyola, la informació mostra que el 98% dels efectes secundaris són lleus. Entre aquests símptomes hi ha vòmits (326), febre (296), mal de cap (260) i síncope (256).

Respecte als 100 casos d’efectes greus recollits, 29 van ser casos de febre i 21 de vòmits. A més, va haver-hi 15 casos amb increment de la troponina, una proteïna que es troba en els músculs del cor. Una altra simptomatologia greu va ser el dolor de pit (12 casos) i la elevació de la proteïna C (11 casos). Aquesta pujada és un marcador en plasma que indica sospita d’infecció o inflamació.

Finalment, l’informe destaca que d’un total de 8.674.378 dosis inoculades, només hi ha hagut 4.219 casos amb efectes secundaris als EEUU. Per tant, des de les institucions sanitàries continuen insistint en la vacunació infantil.

ELS MENORS EN UCI DURANT LA PANDÈMIA A ESPANYA

Segons les dades del Institut de Salut Carles IIIla Covid ha afectat de forma més lleu a xiquets que a adults. Tanmateix, això no els deixa extints del risc que suposa el coronavirus. Des de l’inici de pandèmia, 3.486 menors de fins a nou anys han sigut hospitalitzats per Covid a Espanya.

Dels 3.489 menors, 199 van haver de ser tractats en una UCI i 25 van morir. A més, aquesta dada de defuncions ascendeix a 49 si s’inclouen els adolescents de fins a 19 anys.

Finalment, un estudi realitzat amb 202 pacients de 47 hospitals en el primer any de la pandèmia va dibuixar el perfil dels menors que eren tractats en UCI. Així, tres quartes parts d’ells, sense patologies prèvies, van desenvolupar la greu Síndrome Inflamatòria Multisistémico. Aquesta seqüela es genera a causa del coronavirus i suposa la inflamacions d’òrgans i teixits.