Los campamentos de verano regresan a Valencia pero con nuevas normas

Els campaments, colònies i escoles d’estiu ja no tindran limitacions d’aforament amb l’entrada en la nova normalitat. No obstant això, aquestes vacances hauran de garantir la distància de seguretat necessària entre els participants, segons la resolució que regula la nova desescalada.

El Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha regulat que sí serà necessari que existisca una divisió interna. Per això, els campaments o escoles d’estiu dividiran les seues activitats per equips de màxim 10 persones. Aquests s’establiran per edats i comptaran amb un monitor al capdavant. Al costat d’ell es podria sumar un segon monitor en pràctiques havent-hi un màxim de 12 persones per grup. L’objectiu dels grups reduïts és garantir la distància de seguretat establida per les autoritats sanitàries.

Les activitats es desenvoluparan a l’aire lliure o en espais tancats amb ventilació constant i respectant l’aforament. De la mateixa manera, les entitats promotores d’activitats han de disposar d’un pla de contingència per a sospita de casos. Aquest seguirà els criteris sanitaris dels protocols i mesures de prevenció de COVID-19 adaptat al projecte i l’espai on es durà a terme l’activitat.

Activitats i programes de l’IVAJ

En la nova normalitat es reprenen els cursos MAT/DAT. També continua el programa Jove Oportunitat que es va activar en la Fase 3, igual que l’emissió de Carnet Jove.

Les exposicions del programa M’importa d’Educació en Valors- #Noemtoqueselwhatsapp i Exili Il.lustrat- es reprenen. Es podran realitzar reserves en albergs, amb l’aforament que permeta la distància de seguretat. A més, en les residències s’atendrà la capacitat màxima que fixe el pla de contingència i condicionament.

L’IVAJ facilitarà, a través la web de Xarxa Jove, una sèrie de materials, normativa, plans de contingència i preguntes freqüents per a ajudar professionals i entitats locals.