Consulta el calendario de desescalada de la Comunitat Valenciana

Dos setmanes per fase de desescalada és el temps que havia marcat el Govern per a realitzar el desconfinamiento a Espanya. Ara, no obstant això, aquest temps podria ser una mica menor segons les últimes declaracions del ministre de Sanitat.

Salvador Illa va assegurar aquest diumenge que encara que el criteri original és romandre 14 dies en cada fase de la desescalada això podria accelerar-se. En paraules del propi Illa, tot dependrà de l’avanç de la pandèmia.

“El que hi ha vigent és el que es va acordar i l’estat d’alarma s’aplicarà on siga necessari i el mínim temps necessari. Anirem prenent les decisions oportunes”, va assenyalar Illa. Per això, el Govern ha deixat una porta oberta a reprendre la normalitat abans de la data esperada.

CALENDARI DE DESESCALADA EN LA COMUNITAT VALENCIANA

Algunes províncies podran concloure les quatre fases de la desescalada el pròxim 22 de juny, abans fins i tot si s’accelera. No obstant això, en el cas de la Comunitat Valenciana es va amb una setmana de retard atès que tota l’autonomia no va poder passar a la Fase 1 el passat 11 de maig.

Des de la Generalitat ja han mostrat la predisposició de demanar l’avanç a la Fase 2 aquesta mateixa setmana. D’anar tot bé, la Comunitat arrancaria la nova etapa dilluns que ve 1 de juny. Seria llavors quan s’introduirien novetats com l’obertura dels locals de restauració i ja no només les terrasses. A més, els cinemes reobririen les seues portes, les reunions socials s’ampliarien a 15 persones i s’eliminarien les franges horàries de passeig i esports, entre altres beneficis.

Una vegada més caldria esperar dos setmanes, és possible que menys si així ho canvia definitivament el Govern, per a arrancar l’última etapa de la desescalada. La Comunitat Valenciana arribaria a la Fase 3 el dilluns 22 de juny. Ací les reunions podrien ser de fins a 50 persones i els aforaments de botigues s’ampliarien al 50%. També se suavitzarien les restriccions d’aforament i ocupació en les activitats de restauració.

No obstant això, la mobilitat provincial no podria iniciar-se fins al 29 de junydata en la qual es donaria per conclosa la desescalada. Aquesta mobilitat cal recordar que només podrà fer-se entre aquelles províncies que també hagen conclòs les quatre etapes.