calzado

Trenta-cinc marques espanyoles de calçat, de les quals vint-i-quatre són de la Comunitat Valenciana, presentaran les seues col·leccions de primavera-estiu 2019 al mercat japonès en la trentena edició de la Shoes From Spain Exhibition, que se celebrarà a partir de demà a Tòquio.

Així ho han anunciat avui fonts de la Federació d’Indústries del Calçat Español (Fice) en un comunicat publicat per l’Agencia EFE, en el que han destacat que les exportacions de calçat espanyol a Japó van ascendir a 35 milions d’euros en 2017.

Fice, amb el suport de ICEX España Exportació i Inversions i l’Oficina Econòmica i Comercial de l’Ambaixada d’Espanya a Tòquio, organitza la Shoes from Spain Exhibition, que tindrà lloc fins el pròxim dia 13 en el districte Shibuya, considerat centre neuràlgic de la capital japonesa, on es concentren les seus i oficines de moltes empreses de moda.

L’exposició comptarà amb vint-i-sis expositors espanyols en representació de 35 marques, han informat fonts de Fice. Segons la zona geogràfica, el 68% de les marques espanyoles que acudiran al certamen pertany a la Comunitat Valenciana (24).

La Shoes From Spain Exhibition se celebra dues vegades a l’any i està dirigida exclusivament al públic professional, segons Fice, que ha concretat que «l’última edició d’estiu 2017 va atraure a més de 750 visitants».

El 38% dels visitants era «importadors/distribuïdors, una figura molt rellevant per a l’exportació de calçat en aquest mercat; el 28%, boutiques de roba; el 18%, retailers de calçat (sabateries i caenas), i el 6%, grans magatzems», indica la nota de premsa.

Segons Fice, «el calçat espanyol ha manifestat el seu fort compromís pel mercat nipó durant els últims quinze anys en els quals es porta organitzant» aquest certamen «de forma ininterrompuda».

Boonper, els mocasins valencians que captiven a la jet set internacional