Botànic

S’han complit 3 anys del Govern del Botànic. Estos dies s’ha fet balanç al Debat de Política General de Les Corts Valencianes sobre la situació del País Valencià.

Una conclusió és obvia, milers de valencians i valencianes tenen una vida més fàcil que fa tres anys. Tot gràcies a les polítiques que s’han destinat a rescatar persones en lloc de bancs i grans empreses amigues. La corrupció ha estat substituïda per la innovació, així com l’especulació per una economia sostenible amb el territori i les persones que en ell vivim, s’han dignificat les institucions i s’ha practicat una política amable amb un govern estable i sòlid.

S’ha iniciat un nou curs per a prop de mig milió d’alumnes amb el llibres gratis pel programa Xarxa Llibres,14.500 xiquets i xiquetes tindran plaça en infantil sense haver de pagar-ho i la meitat dels barracons han estat eliminats. Més de 4.000 joves han trobat la seua primera feina en estos tres anys pel programa t’Avalem. Les persones que van a un centre de dia o un centre ocupacional no han de pagar el copagament. I no és ficció, és la realitat de la política de les xicotetes coses que dignifica les persones i fa una societat més gran.

Molt s’ha avançat en regeneració democràtica, en recuperar una justícia equitativa, en que la Sanitat tornara a ser Universal i que les persones més vulnerables, sense treball, majors, amb diversitat o xiquets i xiquetes amb families empobrides no tinguen que pagar els seus medicaments. S’avançat una llarg camí de recuperació reputacional i de valors en cooperació i construcció d’una societat del benestar.

Pero és cert, queda molt per fer. Ho sabem. No varem dir que teníem una vareta màgica, ni que la reversió de vint anys de polítiques conservadores es pogueren esborrar en quatre anys. Però ens varen comprometre a dur endavant este projecte de futur, engrescador i amb vitalitat que representa a la majoria social valenciana. Des del respecte i la diferencia, fent de la pluralitat un valor afegit, defensant el interessos del territori i trobant-nos en el calor de la ciutadania.

Som i serem un poble combatiu, honrat i treballador que no vol tornar a la foscor anterior. Reclamem i reclamaren els nostres drets, per llei, per historia i per convicció. I ho farem sempre des de la lleialtat a la nostra gent, la solidaritat entre territoris i el respecte a la plurinacionalitat de l’Estat.

El projecte de futur del Botànic suposa a hores d’ara el projecte de futur de la ciutadania valenciana.

Paco Garcia Latorre

Diputat autonòmic de Compromís