borrasca

La borrasca Blas arriba hui a la costa valenciana. Encara que el temporal finalment s’ha format una mica més allunyat del que es preveu descarregant la pitjor part a Balears, la província de València també viurà els efectes de Blas.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemetha activat la alerta groga per segona jornada consecutiva en el litoral de València, Castelló i el nord d’Alacant. S’esperen fortes ratxes de vent que bufarà del nord i del nord-est amb força set.

A això se sumaran els fenòmens costaners de risc amb ones de tres a quatre metres d’altura encara que en moments puntuals podrien superar aquesta xifra. Així ha succeït aquesta matinada en el port de València on a les 05.00 hores es registrava una ona de 6,5 metres.

La previsió d’Aemet és mantenir l’alerta groga fins a la mitjanit. Després d’això s’espera que la borrasca Blas done una treva. No obstant això, l’alerta tornarà el dijous a la vesprada. A les 15.00 hores es reactivarà el temporal marítim i es mantindrà el nivell de risc fins al divendres a les 14.00 hores.

PLUGES I TEMPESTES AMB LA BORRASCA BLAS

Als fenòmens costaners causats per la borrasca s’uneix l’amenaça de pluja. Aquesta matinada ja s’han viscut els primers episodis en alguns punts de València, inclosa la ciutat. Segons dades arreplegades per Aemet les localitats on més havia plogut fins a aquest matí són la Vall de Laguar (26.8); Murla (26.2); Xàbia (16.4); Ròtova (16.2); Pego (13.2); Vilallonga (12.6); Miramar (8.6); Barx (4.0); Alcoi (2.4); Benidorm (1.4); Alacant (1.2); i València (0.7).

Per a la jornada d’aquest dimecres hi haurà intervals nuvolosos tendint a nuvolós o cobert. En el litoral sud s’esperen precipitacions localment persistents, sense descartar ruixats localment forts i amb tempesta; en la resta, precipitacions disperses que seran probables en el litoral i poc probables a l’interior.

El dijous succeirà una cosa similar amb cels poc nuvolosos tendint a nuvolosos i amb precipitacions disperses que seran probables en el litoral però poc probables a l’interior.

Cara a la fi de setmana, el divendres arrancarà amb intervals nuvolosos tendint a nuvolós amb precipitacions disperses, que seran probables en el litoral i poc probables a l’interior. El dissabte començarà a remuntar la inestabilitat encara que encara existiran probables precipitacions disperses que podrien prolongar-se fins al diumenge.