Consum
La bolsa de rafia de Consum se transforma en una 100% reciclada y reciclable.

Consum oferix des d’este mes d’octubre en tota la seua xarxa comercial, una nova bossa que substituïx la de ràfia, feta de plàstic 100% reciclat, reciclable i de fabricació nacional. Està feta per a resistir més de 100 usos i té capacitat per a 15 quilos, amb la qual la Cooperativa vol que es reduïsca el consum de bosses portacompra de plàstic reciclat en la línia de caixes.

Esta nova bossa, més resistent, està feta d’un únic material, amb tintes a l’aigua, cosa que la fa més sostenible i en facilita el reciclatge. El seu cost és de 0,50€, el mateix preu que tenia l’antiga de ràfia.

Esta mesura se suma a la que la Cooperativa va dur a terme al mes d’abril passat, quan va substituir les seues bosses portacompra convencionals per altres fetes amb més d’un 70% de plàstic reciclat. Amb esta mesura, la Cooperativa reduïx un 80% el plàstic que posa en el mercat per la substitució de les seues bosses, xifrat en unes 873 tones de plàstic a l’any.

D’esta manera, Consum posa a la disposició dels seus clients tres tipus de bosses de plàstic reciclat: la que substituïx la de ràfia a 0,50 €; i les dos portacompra de més d’un 70% de plàstic reciclat, una de xicoteta a 0,05 € i una altra de gran a 0,10 euros, reutilitzable en més de 15 usos. També oferix una bossa de paper reciclat a 0,10 euros, implantada en totes les seues tendes des de desembre de 2018.

Consum continua treballant perquè les bosses de plàstic reciclat es fabriquen a partir de la recuperació de material plàstic de la mateixa Cooperativa, per apostar així per l’economia circular i reduir, encara més, el plàstic generat.