black

El compte arrere per a la major jornada de descomptes de l’any ja ha començat. El Black Friday està molt a la vora. S’espera que aquesta tradició americana tinga un gran índex de vendes a causa del seu incipient gran fama a nivell internacional i és que l’esdeveniment suposa el inici de la campanya de compres nadalenques.

El Black Friday es dóna lloc en el conegut «Divendres negre» dels Estats Units. Enguany serà el 26 de novembre. La data canvia cada any perquè ha d’anar precedida pel Dia d’Acció de Gràcies, celebrat tradicionalment l’últim dijous de novembre.

BLACK FRIDAY ANTICIPAT DAVANT LES DIFICULTATS DEL TRANSPORT

Aquest Black Friday comptarà amb un mercat de transports saturat. L’increment dels costos i la dificultat logística en els ports va a dificultar els repartiments de les comandes. Per a revertir aquesta situació ja són diverses les companyies que estan apostant per avançar els descomptes d’aquesta jornada.

Amazon ha llançat la campanya ‘Early Black Friday’, on s’apliquen descomptes de fins al 40% en totes les seues categories. Destaquen les rebaixes en joguets i electrònica perquè són alguns dels productes estrela de la jornada. Un deixant similar segueixen Primark i Mango que ja disposen d’alguns descomptes anticipats.

Altres companyies com Inditex arrancaran la campanya la vesprada del dijous 25 de novembre de forma online. Una cosa similar succeirà en El Corte Inglés els descomptes del qual s’oferiran a partir de les 22.00 hores en la pàgina web. En tots dos casos, el Black Friday es prolongarà durant tot el cap de setmana.

Per a advertir i protegir als consumidors, la OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) ja es troba en procés de monitoratge dels preus per a alertar de possibles estafes.

Són diversos els comerços que durant aquesta campanya de descomptes pugen els preus dels seus productes. Aquestes aprofiten l’augment de les compres per a així poder vendre els seus productes per un valor superior. L’OCU adverteix de la necessitat de fer un rastreig dels preus previ a aquest esdeveniment per a evitar pagar un preu inferior.

Davant aquests reptes que planteja el 2021, el Black Friday espera acollir una de les majors demandes en els últims temps per a satisfer als clients abans de la gran campanya nadalenca.