El tàndem artístic format per José Luis Ceballos i Paco Sanabria, que enguany han sigut seleccionats per l’Ajuntament de València per a realitzar la falla municipal, seran també els encarregats de realitzar, per segon any consecutiu, la falla infantil de la Plaça de la Reina per a 2020 que militarà de nou en la secció especial.

La comissió s’està preparant per a commemorar el Bicentenari de la primera falla plantada en la seua demarcació en 1820 i el primer pas ha sigut continuar comptant amb la qualitat i l’excel·lència de Ceballos i Sanabria per a la confecció de la falla infantil.

D’igual manera, Ceballos i Sanabria junt a Pepe Puche, han sigut els encarregats de realitzar el logo del Bicentenari,que acompanyarà els actes de la comissió durant tot aquest exercici. En ell es pot observar, al costat de la data commemorativa, la figura mítica de Faetó aconseguit per un raig en clara al·lusió a la falla de 1820.

Falla Infantil Plaça de la Reina 2019 plantada per Ceballos i Sanabria

Cal recordar que la falla plantada en 1820 a la cantonada del desaparegut carrer Zaragoza amb la plaça de Santa Catalina és la falla més antiga de les quals es té constància el lloc exacte on es va plantar, amb l’afegit que a més es continua plantant falla en aqueix mateix punt: la falla de la plaça de la Reina.

Aquest fet històric per a la festa de les Falles atorga a la falla de la plaça de la Reina en particular el títol honorífic de ser la falla més antiga de València, i sota aquesta premissa, s’estan organitzant des de la comissió diversos actes amb l’objectiu de donar a conèixer les falles en les albors del segle XIX i la importància d’aquest entorn urbà en la història de la festa.

Després d’estiu coneixerem més dades sobre eixa programació d’actes que segur que són molt especials i es que no totes les falles poden celebrar 200 anys, com els que compleix d’aquesta falla tan històrica.