Les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana han fet historia este cap de setmana a València. El dissabte, enquadrat en les activitats del seu 50º aniversari, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va celebrar un acte en el camp de futbol de Mestalla (València CF) amb el que s’ha aconseguit batre 10 Guinness World Records de l’àmbit musical. Una fita sense precedents a la Comunitat que ha posat de manifest que es tracta del moviment associatiu més important d’Espanya.

Entre els actes de les tres províncies la FSMCV ha mobilitzat a més de 23.000 músics i més de 430 Societats Musicals de les tres províncies. El dissabte es consiguireron els Rècords a la major desfilada de bandes de música de la història, al major ensemble de saxofones, de corno anglés, d’oboès, de trompes (va superar l’anterior Guinness per més de 500), de trompetes, de trombons (va superar l’ultime Guinness per més de 500), de bombardinos, de clarinets (este Rècord va superar a l’anterior per més de 3.200) i de percussió corporal (va batre l’anterior Rècord per més de 6.000).

L’acte va comptar amb la intervenció de Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, i del President de la Generalitat, Ximo Puig. “Hui volem fer un homenatge i reconeixement a tots els músics de la Comunitat perquè ells són la base de les nostres Societats Musicals. Sens dubte, estem vivint un moment històric. Per fi han sigut declarades BIC i celebrem el 50º aniversari de la Federació. Hui més que mai és el moment per a mostrar al món la gran tradició musical de la Comunitat”, va declarar Pedro Rodríguez.

Per la seua banda, el President de la Generalitat va afirmar que “la Comunitat Valenciana és sobretot música i bandes de música”. A més, va mostrar el seu agraïment a tots els que ho fan possible i va ressaltar que les “Societats Musicals són un lloc d’aprenentatge i una escola de convivència i, sobretot, de valors”.