El Ayuntamiento de Valencia prohíbe tirar petardos este año
Un niño vestido con blusón enciende unos petados. / Andrea Gasparini (Flickr)

No hi haurà petards ni olor a pólvora aquest mes de març a València. El Ajuntament de la capital del Túria no permetrà enguany l’ús de petards als carrers en estar suspeses les festes falleres.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha sigut el responsable de comunicar-lo durant una entrevista en À Punt. Segons ha explicat Galiana, València compta amb una ordenança de contaminació acústica que no permet els petards. No obstant això, aquesta prohibició “se salva” cada març pel bàndol faller. El problema resideix en què aquesta any no hi haurà bàndol i per tant no es podran tirar petards.

ELS DOS PETARDS QUE SÍ QUE ES PODRAN DISPARAR

Galiana ha remarcat que hi ha dos excepcions en el tir de petards. Tant les bombetas com els xinesos o piules sí que estaran permesos. Aquestes dues varietats estan admeses per considerar-se que “no fan soroll”.

El regidor ha recordat que tirar qualsevol altre tipus de petard comportarà sancions per saltar-se la normativa.

SENSE DATA PER A les FALLES 2021

Galiana també ha anticipat que aquesta vesprada es debatrà el contingut de la setmana fallera virtual en l’assemblea de presidents. L’objectiu és comptar amb un accions que mantinguen “l’esperit” de les festes com el penjar indumentària fallera als balcons.

Respecte a la celebració de les Falles, el regidor ha admès que no seran en el primer semestre de l’any. A més, ha descartat parlar de dates concretes assenyalant que de moment no es disposa d’elles. “Tothom vol celebrar en 2021 les Falles però no depèn únicament de l’Ajuntament, depèn de la vacunació i de l’evolució de la pandèmia”, ha matisat.