AVE
El nuevo tren EVA que recorrerá próximamente la línea Madrid-Barcelona.

Viatjar en la línia ferroviària espanyola serà més barat que fins ara en qüestió de mesos. El mes vinent de gener arrancarà la comercialització dels bitllets d’AVE “low cost” de Renfe que recorreran el tram Madrid-Barcelona a partir d’abril de 2020.

Així ho va anunciar el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, dies abans que finalitzara aquesta setmana el termini perquè les companyies interessades a competir amb Renfe presentaren les seues ofertes per a una vegada que es liberalitze el transport de viatgers al desembre de 2020 i així rendibilitzar la inversió de la xarxa d’alta velocitat.

Encara que l’objectiu és que este AVE econòmic també connecte més ciutats com és el cas de València, encara es desconeix quan arrancarà el servei i les tarifes que s’establiran.

El que ja s’ha anunciat és que en els nous “EVA”, nom que rebran aquests trens low cost, aprofitaran més l’espai per a ampliar el nombre de passatgers. Per a això, s’eliminarà el vagó cafeteria i es distribuiran els seients amb el sistema de tres junts i un individual de manera que es passaran de les 316 places actuals a les 343.

A nivell digital també hi haurà canvis i és que els viatgers podran sumar-se a grups de WhatsApp en els quals es donarà a conèixer l’estat del servei en temps real de manera que puga saber-se amb antelació si aquest patirà algun tipus de retard. A més, la revolució arribarà amb el sistema d’accés en instal·lar-se un sistema biomètric per a accedir al tren per mitjà de l’empremta dactilar del passatger.