OUIGO inaugura la línea Valencia-Madrid con billetes desde 9 euros
Inauguración de la línea Madrid-Valencia de Ouigo.

La companyia OUIGO celebra hui l’estrena de la connexió València-Madrid. La línia estarà operativa amb cinc freqüències diàries d’anada i volta, en total seran 10 trajectes entre València i Madrid. L’oferta setmanal superarà les 35.600 places, és a dir, 14.252 places més que les contemplades en la seua oferta inicial.

Amb la seua arribada a València, la companyia francesa avança en la seua estratègia per a democratitzar el sector ferroviari a Espanya i que puga ser accessible per a tots els públics.

«València es converteix en la cinquena ciutat a gaudir d’unes tarifes assequibles. Aquesta obertura significa un important avanç fent accessible el mitjà de transport més sostenible al major nombre d’espanyols i col·laborant en la recuperació de la mobilitat a Espanya», ha assenyalat Hélène Valenzuela, directora general d’OUIGO España.

Ouigo
La compañía inaugura hoy la línea Madrid-Valencia-Madrid

A més de València, OUIGO ja ha avançat el seu desig d’operar pròximament a Alacant amb parada en Albacete. No obstant això, segons han comunicat, les operacions amb la regió sud de la Comunitat Valenciana s’ajornen fins a 2023. La nova connexió Madrid-Alacant comptarà amb dos trens d’anada i altres dues de tornada cada dia, és a dir, quatre circulacions diàries.

AIXÍ ÉS EL NOU TREN LOW COST

La infraestructura d’SNCF està formada per 14 trens Alstom Euroduplex de doble altura. És la primera vegada que Espanya compta amb trens de dos pisos per la xarxa ferroviària. Això permet ampliar el nombre de places a la venda i abaratir costos de viatge.

Totes les places oferides per tren estan distribuïdes entre el ‘Cel i la ‘Terra’, noms que rep cadascuna de les dues plantes. A més, en el Cel hi ha servei de bar i es pot accedir a ell, encara que es viatge en la planta inferior.

Un viatger passa al costat d’un tren Ouigo de doble altura. / EFA

Cada seient disposa d’endolls per a connectar i carregar qualsevol tipus de dispositiu. D’altra banda, si es vol viatjar amb major comoditat hi ha opció de contractar seients XL.

HORARIS I TARIFES DE VIATGE

Encara que es pot viatjar des dels 9 euros, existeix la possibilitat de contractar OUIGOPLUS. Aquest servei inclou la selecció de seients XL; una maleta addicional; i connexió a la plataforma d’entreteniment OUIFUN amb pel·lícules, sèries, podcasts, revistes o jocs. A més, hi ha opció de contractar Wifi per 3 euros.

De la mateixa manera, OUIGO ofereix un sistema de «viatge a la carta». Això permet que el viatger puga contractar maletes addicionals; bitllets flexibles amb canvis il·limitats fins a 30 minuts abans de l’eixida o viatjar amb una mascota en transportín.

Ouigo saca a la venta billetes para viajar entre Valencia y Madrid desde 9€
Una persona mostra un fullet explicatiu d’Ouigo. / ISABEL INFANTES (EUROPA PRESS)

A més, els menors de 3 anys viatjaran gratis i els xiquets de 3 a 13 anys només hauran de pagar una tarifa plana de 5 euros.

Respecte als horaris, des de València hi ha trens a les 07:35h, 10:10h, 13:30h, 16:50h i 20:00h. En el cas de Madrid les hores d’eixida són a les 07:20h, 10:15h, 13:45h, 17:20h i 19:25h. Cada viatge tindrà una duració d’1 hora i 50 minuts.