Así avanzan las obras de los tres hospitales de campaña
Obras del hospital de campaña de Valencia.

La Comunitat Valenciana es prepara per a obrir les seues portes de tres hospitals de campanya a València, Alacant i Castelló. Les seues obres ja han començat i l’objectiu és que estiguen llestos en una setmana. La data fixada per a començar a rebre els primers casos de contagis és entre el divendres 10 d’abril i el diumenge dia 12.

Mentres a Alacant es treballa en el paviments, a València i Castelló aquest ja està llest i ara ha arrancat la instal·lació dels complexos. En el cas de la capital, l’hospital de campanya s’està instal·lant al costat de La Fe. Quant a Castelló i Alacant, aquests obriran en els voltants dels hospitals generals.

Les obres van començar el passat 22 de març. No obstant això, el mal temps originat per les pluges ha provocat un retard que ha impedit complir amb el termini previst: 20 dies. En la preparació de la instal·lació participen, entre altres efectius, personal de Bombers Forestals de la Generalitat.

Amb una inversió de quatre milions d’euros, aquests espais comptaran amb zona per als malalts, recepció i magatzematge. Tampoc faltaran vestuaris, sales d’estar, despatxos, farmàcies i departaments d’higiene.

Obres de l’hospital de campanya de Castelló.
En ells hi haurà una capacitat de 1.100 places: 500 a València, 400 a Alacant i 200 a Castelló. No obstant això, des de Sanitat ja han assegurat que el número podria ampliar-se si la pandèmia el requereix. A això també se sumarà l’habilitació d’una zona de l’antic Hospital La Fe amb capacitat per a 76 malalts.