federations

Des del dimarts 13 de juny fins al diumenge 18 de juny la instal·lació municipal del Camp de Beisbol Municipal de València, en el Tram VI del Riu Túria, ha acollit la Federations Cup 2017, el Campionat d’Europa de Clubs organitzat per la CEB–Confederació Europea de Beisbol que per primera vegada s’organitzava a València i que compta amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal de València.

L’equip local, els Astros València de beisbol, que fa unes setmanes es va proclamar campió de la Copa del Rei, també a València, es va enfrontar als campions de lliga d’Àustria, Bèlgica, Bulgària, Suècia i el campió de copa de Bèlgica.

Durant la setmana, es va disputar una fase de lligueta on es van enfrontar tots entre si i d’on eixirien les eliminatòries fins a la gran final del diumenge 18 de juny a les 11:00 que va enfrontar als belgues Squirrels amb els valencians d’Astros. Durant més de tres hores i davall un intensa calor, ambdós equips, que compten amb jugadors amb experiència en el beisbol professional dels EUA, van disputar una final que, a la fi, acabarien emportant-se les esquirols belgues (4-1).

No va poder posar-se així el colofó a una setmana que va portar el millor beisbol d’Europa a València i que suposa un fita més en el desenrotllament del beisbol en la nostra ciutat.