AstraZeneca dice adiós: España no distribuirá más dosis del fármaco británico
Sanitaria de Indonesia muestra un frasco de vacuna de AstraZeneca. / EFE

La vacuna d’AstraZeneca s’acomiada d’Espanya. El fàrmac d’Oxford deixarà de distribuir-se al país pròximament. El Ministeri de Sanitat ha optat per frenar la distribució de la vacuna britànica a les autonomies, segons ha avançat Cadena SER.

Malgrat la mesura, totes les persones que estan pendents de rebre la segona dosi d’AstraZeneca no tindran problemes. Sanitat ha comprovat que les conselleries sanitàries compten amb fàrmacs suficients per a completar la pauta dels ja vacunats amb la primera dosi.

No obstant això, ja s’ha avançat que una vegada concloga la vacunació d’aquests ja no s’administrarà AstraZeneca entre la població espanyola. De moment, aquesta vacuna s’ha injectat en prop de deu milions de persones: 5.081.076 amb una dosi i 3.930.576 amb pauta completa.

A nivell autonòmic, la Comunitat Valenciana ha vacunat amb la pauta completa a 2.386.986 de persones. A més, hi ha 2.918.188 que han rebut una dosi. Totes les vacunes sobrants es donarà a altres països per a la seua utilització.