app

La Conselleria de Sanitat Universal posarà en funcionament al llarg d’esta setmana una nova app que permet fer el seguiment de l’estat de pacients que estan sent intervinguts quirúrgicament i que actualitza la informació de manera automàtica a mesura que es desenvolupa el procés quirúrgic.

Actualment, alguns hospitals ja tenen instal·lats pantalles d’informació a través de les quals els acompanyants d’un pacient que està sent intervingut quirúrgicament poden conèixer el lloc en el qual es troba, bé en la preparació prèvia a la intervenció, en la pròpia intervenció o en l’àrea de recuperació. Això és especialment important per a pacients que són intervinguts quirúrgicament en les àrees de Cirurgia Major Ambulatòria, on no es produeix un ingrés en hospitalització i els acompanyants han d’esperar fins que l’o la pacient es recupere de la intervenció i puga tornar al seu domicili.

Este procés de seguiment a través de l’app s’ha implantat en diversos hospitals de la Comunitat Valenciana: La Plana, General de València, Llíria, La Fe, Gandia i San Juan. En este mes de març s’oferirà també als usuaris de l’Hospital Provincial de Castelló.

Com funcionarà la nova app?

El procés és molt simple. En el moment en què es produeix el primer contacte amb cada pacient que serà intervingut, l’hospital li facilita una fulla informativa amb un codi privat d’identificació i la indicació de com descarregar fàcilment l’app a través d’un codi bidimensional.

Si l’o la pacient ho desitja, pot lliurar aqueixa fulla als seus acompanyants perquè descarreguen l’aplicació i introduïsquen el codi assignat al pacient. A partir d’eixe moment, l’app va informant dels canvis de l’estat del procés quirúrgic a mesura que es van produint.

D’eixa manera, les persones acompanyants no necessiten estar de manera permanent en la sala d’espera esperant la fi de la intervenció, ja que poden seguir el procés a través del mòbil, que envia notificacions d’alerta quan la persona intervinguda canvia d’estat. Així, la família pot estar ja preparada per a acompanyar a l’o la pacient en finalitzar la recuperació de la intervenció.

Amb esta app d’humanització, la Conselleria vol facilitar a acompanyants el seguiment de l’acte quirúrgic del seu familiar. Ofereix informació de pacients sotmesos a una intervenció quirúrgica programada, tant per a pacients hospitalitzats com per als atesos en Cirurgia Major Ambulatòria.

Una científica consigue eliminar el virus del papiloma humano al 100% en 29 mujeres

Así es el nuevo uniforme de Mercadona