La ola de calor se cuela en el Arnau de Vilanova
Hospital Arnau de Vilanova de Valencia.

El sindicat CSIF ha advertit a la Gerència del Departament de Salut València-Arnau de Vilanova-Llíria de les temperatures que aconsegueixen els 30 graus en habitacions de l’hospital Arnau. La central sindical ha avisat per escrit “del mal funcionament de l’aire condicionat en la planta 2 d’hospitalització” i reclama solucions urgents.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala, en el mateix document, “el perjudici important per als pacients a causa d’estes temperatures” i denúncia “la falta de la qualitat assistencial que mereixen”. El sindicat apunta que la planta 2 del recinte hospitalari està destinada a pacients de traumatologia, en alguns casos amb escaiola. També d’oftalmologia. En total, entre treballadors i pacients conviuen en esta planta diàriament al voltant de 70 persones, que es veuen afectades per aquest problema.

El sindicat recorda que el passat estiu també es va produir una situació similar en diverses plantes de l’hospital, i subratlla que la normativa en prevenció laboral estableix un màxim de 27 graus en centres de treball. CSIF avisa, en l’escrit remès a la Gerència del Departament, que “esta situació ha de solucionar-se ja”, i posa l’accent que les temperatures previsiblement augmentaran en les pròximes setmanes.

La central sindical assenyala que els problemes de climatització no solament afecten la segona planta, sinó que també s’estenen al nou Espai d´Atenció al Ciutadà. CSIF comenta que, malgrat portar a penes uns mesos en funcionament, la climatització manca de la potència necessària. Cada dia passen desenes d’usuaris per este servei.