La Generalitat Valenciana ha consignat en els pressupostos de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública d’enguany un total de 10 milions d’euros per a les ajudes al copago para persones aturades. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha assegurat que gràcies a esta mesura la Comunitat “fa un pas més cap a una societat inclusiva i decent, una societat en la qual no es deixa a ningú al marge”.

Puig ha explicat aquesta mesura, que entrarà en vigor a partir de l’1 de maig, al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, i ha detallat que permetrà que les persones que perceben prestació o subsidi per desocupació o que hagen esgotat aquesta prestació, i tinguen rendes inferiors a 18.000 euros, tinguen garantida la gratuïtat dels seus medicaments. En concret, un total de 220.957 persones tindran accés a aquestes ajudes.

La situació econòmica interfereix en el no inici de tractaments farmacològics prescrits per facultatius o provoca l’abandó dels mateixos i, en este sentit, el president ha afirmat que “és molt dur que hi haja persones que no puguen atendre a les necessitats bàsiques i hagen de renunciar al compliment d’un tractament”.

Recuperació de drets

El president de la Generalitat ha destacat que, a través la Sanitat, el Consell ha volgut “recuperar la credibilitat de la política i la credibilitat en les institucions” i per açò “s’han dut a terme mesurades com la universalització de la sanitat, l’accés gratuït al tractament per als malalts d’Hepatitis C o la introducció de la gestió pública en el departament sanitari de la Ribera”.

Respecte a les ajudes al copago farmacèutic, cal assenyalar que en 2017 s’han pogut beneficiar de les mateixes 1.258.151 persones: 116.056 persones amb diversitat funcional, 792.0896 pensionistes amb renda baixa i 349.199 menors.

Per la seua banda, Carmen Montón ha assenyalat que “estem garantint l’equitat en els tractaments farmacològics a la Comunitat Valenciana. Amb estes ajudes hem aconseguit que es reduïsca l’abandó en un 39%, per tant, són ajudes que estan beneficiant la salut de les persones més vulnerables”.

“Hem volgut que el col·lectiu d’aturats fóra el següent beneficiat ja que aquestes ajudes ja les reben pensionistes, persones amb diversitat funcional i menors associats a targeta SIP, tots amb rendes inferiors a 18.000 euros. Acabarem 2018 amb quasi dos milions de valencians i valencianes que estaran rebent ajudes al copago”, ha afirmat Carmen Montón.