La Comunitat Valenciana vive un nuevo repunte de contagios y retrocede en el avance de la pandemia
Un equipo de trabajadores en el hospital de campaña de La Fe. / FOTO: Iván Terrón - Europa Press

(SONIA GACRCÍA).- L’Agència Valenciana d’Antifrau investiga a la Generalitat per la contractació dels hospitals de campanya. El president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, ha declarat que “en absolut” està preocupat. Per al PPCV, es tracta de “el gran fake” de la gestió de la pandèmia en la Comunitat.

L’Agència Valenciana d’Antifrau ha obert una investigació a la Generalitat pels contractes pel procediment d’emergència de l’adjudicació de l’obra dels hospitals de campanya. Aquests haurien suposat un cost per a les arques públiques pròxim als 17 milions d’euros, enfront dels vuit previstos inicialment, segons publica Les Províncies i ABC.

Sobre aquest tema, Puig ha defensat que la contractació “segueix tots els llits legals” i que es donarà “tota la informació” que es demane. D’altra banda, ha recalcat que han sigut “un bon instrument” per a “donar suport” als centres de referència.

“El gran fake de la gestió de la pandèmia”

Per part seua, el PPCV ha afirmat que els hospitals de campanya “han sigut el gran fake de la gestió de la pandèmia”. El portaveu de Sanitat del PP en Les Corts, José Juan Zaplana, posa en dubte la professionalitat de l’empresa contractada. Ha assenyalat que l’empresa té “escassos mesos de vida i sense facturació a penes”.  “No tenia experiència en la construcció d’hospitals ni en la gestió de centres sanitaris”, ha afegit el diputat.

“En la selecció de les empreses ja es va veure una situació controvertida“, ha confessat el diputat.  Segons ha declarat Zaplana, primer “es va adjudicar a una empresa” i després es van adonar que “es va adjudicar a una altra signatura”.

Zaplana ha recordat que des d’un principi hi havia “altres espais que només calia adequar, com el cas de Fira València”. el portaveu també ha criticat que la construcció es va fer “sense cap mena de consulta prèvia a ningú i sense informes tècnics”.