L’estiu es converteix en el període amb major abandonament de mascotes, a pesar que aquesta tendència cada vegada és menys freqüent i és més estable durant tot l’any. L’Ajuntament de València ha volgut sumar-se un any més a la campanya de conscienciació ciutadana contra l’abandó animal que es produeix durant els mesos d’estiu en el nostre país.

El lema escollit és “No abandones i canvia una vida adoptant”, una campanya dissenyada per Cristina Martín Recasens que des del dia 23 de juliol ja pot veure’s en la ciutat de València i que romandrà fins al 28 d’agost. La campanya es pot veure en diferents suports publicitaris distribuïts per tota la ciutat.

Aquesta iniciativa incideix a ressaltar la conscienciació de les persones que tenen animals al seu càrrec perquè no els abandonen; i per una altra, en l’adopció d’animals que hi ha en els centres municipals.

La Regidoria de Benestar Animal ha anunciat que les campanyes de conscienciació van tenint resultats positius en la ciutadania, ja que durant la primera meitat de l’any, un total de 604 animals del Centre Municipal d’Acolliment de Benimàmet han pogut trobar una llar. Del total de 604 animals, 475 són gossos i la resta, 129, gats.Glòria Tello, regidora de Benestar també ha aprofitat per a recordar l’existència del Centre Municipal d’Animals Exòtics i Avifauna de Natzaret, on és possible trobar animals d’altres espècies que també esperen una família d’acolliment.

En les instal·lacions municipals, situades en el carrer dels Cocoteros, s/n, de Natzaret, hi ha diferents espècies d’aus esperant una adopció. El centre roman obert de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores i, es poden adoptar des de periquitos, agapornis, rèptils, rosegadors o fins i tot, equins.