La celebración de la America's Cup se aleja cada vez más de Valencia

El RCN de València retira la seua candidatura per a albergar la 37 edició de la America’s Cup. Cal recordar que la ciutat va ser seleccionada la setmana passada entre les tres finalistes al costat de la ciutat irlandesa de Cork i Yeda (Aràbia Saudita).

València compta amb les infraestructures i l’experiència. No obstant això, després de mesos de col·laboracions constructives amb els titulars dels drets de la 37a America’s Cup, les parts no han pogut alinear els seus interessos mutus.

València veu així frustrades les seues expectatives d’albergar una competició que presentava dos grans avantatges enfront de les anteriors edicions. D’una banda, comptar amb les infraestructures marítimes existents augmentava de manera exponencial la rendibilitat del projecte lloc que descartava la necessitat de realitzar grans inversions. I per una altra, la candidatura centrava els seus esforços en impulsar el Pla Llegat 2021-2040 per a la reactivació marítima de la ciutat.

CRÍTIQUES PER PART DE L’OPOSICIÓ 

La portaveu del Grup Municipal PopularMaría José Catalá, ha reclamat a la Generalitat i al govern de Ribó una reflexió per a aconseguir que la Copa Amèrica torne a València. “És impresentable que Puig i Ribó baixen els braços quan hi ha sectors econòmics i socials que donen suport a la candidatura perquè serà beneficiosa per a la ciutat”, ha remarcat.

Estem en termini per a recuperar la candidatura de la Copa Amèrica fins el pròxim dia 17. Ens preocupa molt, i faig una crida al sentit comú i la sensatesa tant a Ribó com a Puig. No podem descartar un projecte que té una repercussió econòmica molt important per a la ciutat per motius ideològics o partidistes. El criteri ha de ser si és un projecte que impulsarà l’activitat i el consum a la ciutat, i si serà beneficiós per a la ciutat que en aquests moments ho està passant malament”.

La portaveu del PP ha fet una crida a la reflexió. Per això, ha recordat que es poden cercar vies de finançament amb col·laboració privada. “Avís que seria imperdonable que la candidatura li la portara una altra ciutat per culpa de Puig i Ribó. Com estem en termini, li oferim des del PP la nostra col·laboració i ajuda perquè donen suport a aquesta candidatura. Sobretot, que pensen que és el més beneficiós per a la ciutat i per a la Comunitat.”