Los ambulatorios valencianos abrirán por las tardes tras años sin servicio en verano
Exterior del Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch.

Els centres de salut de la Comunitat Valenciana tornaran a comptar amb horari de vesprada en els mesos d’estiu. Així, els ambulatoris d’alguns departaments suspendran els tradicionals horaris especials de la temporada estival. L’objectiu podria ser evitar aglomeracions i donar servei a aquells pacients que durant la pandèmia han perdut les seues hores de consulta.

Aquesta mesura afectarà els mesos de juliol, agost i setembre. Són tres mesos on els ambulatoris acostumen tancar a les 15 hores per a reduir les jornades laborals posat que és un període en el qual hi ha menys personal actiu. D’aquesta manera, els horaris d’atenció es mantindran de 8 a 20 hores de dilluns a divendres. És a dir, es continuarà amb la jornada habitual de la resta de l’any.

No obstant això, de moment es desconeix si es realitzarà en tots els centres de salut de la Comunitat o únicament en alguns. Fins ara només s’ha comunicat de manera interna en alguns departaments per a informar els seus professionals.

MÉS PERSONAL SANITARI PER A COBRIR EL NOU HORARI

La decisió suposarà la contractació de més personal sanitari ja que són els tres mesos que coincideix amb les vacances. Durant la pandèmia del coronavirus, Sanitat ha incorporat a 1.210 professionals dels quals ja es va anunciar que la meitat es destinarien a cobrir la temporada estival.

Segons el diari Levante EMV, Conselleria ha estimat que en cada centre haja de guàrdia un mínim de 3 persones. Aquestes serien un metge de família, un infermer i un zelador. Per als centres de majors dimensions s’haurà d’ampliar a dos metges i dos infermers fins a les 17 hores.