Amazon inaugura su nuevo megacentro logístico valenciano
Ximo Puig asiste a la inauguración del centro logístico de Amazon en Onda. / GVA

El gegant de les vendes per Internet ha inaugurat el seu nou centre logístic en la Comunitat Valenciana. La localitat d’Onda ha sigut l’espai triat per Amazon per a obrir aquesta nova seu. En ella s’emmagatzemaran i gestionaran fins a quatre milions d’unitats de productes de gran grandària.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sigut el responsable d’inaugurar la infraestructura. A ell li ha acompanyat el director d’Amazon Customer Fulfillment a França, Itàlia i Espanya, Fred Pattje; i la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

En el transcurs de l’acte, el president ha assenyalat que les noves instal·lacions són les més extenses de l’autonomia. Amazon compta ja amb altres quatre espais logístics en la Comunitat, aquest últim amb una superfície de 58.000 metres quadrats. A més, disposa de més de 130.000 metres quadrats dedicats a magatzematge en els quals treballaran 500 persones.

Al marge de l’ús d’Amazon, Puig ha destacat que hi haurà un “efecte tractor” sobre les empreses valencianes perquè més de 1.500 pimes venen els seus productes a través d’Amazon.

AMAZON, FORD, VOLKSWAGEN I HP APOSTEN PER TERRITORI VALENCIÀ

El president també ha valorat que el centre logístic d’Onda contribueix en renàixer ” d’una zona potent en la indústria com La Plana”. En paraules de Puig, és un “triangle d’or logístic per a moure mercaderies” gràcies a totes les seues connexions.

Finalment, el cap del Consell ha destacat que l’aposta d’Amazon se suma a les recentment anunciades per “les majors empreses del món” com VolkswagenFord o HP.

Aquest ha insistit que “cal aprofundir en aqueixa via per a aconseguir que vinguen els grans i que beneficien a tots”. Per a això, ha remarcat la necessitat de planificar i desenvolupar sòl de qualitat “per a estar llestos davant futures necessitats industrials”.