Ford Almussafes.
Ford Almussafes.

Ford ha triat la fàbrica Almussafes per a la producció a Europa de la nova plataforma de vehicles elèctrics GE2. La planta valenciana de 6.000 empleats s’encarregarà de produir dos nous models elèctrics. Això ocorrerà a partir del 2025, segons ha confirmat hui la ministra d’Indústria, Reyes Maroto.

Almussafes va perdre la producció de Ford Mondeo el que podia ocasionar deixar de fabricar la resta dels models fins a tenir sol Ford Kuga. Això anava a provocar una disminució en la producció que posava en risc la continuïtat de la planta. Una de les seues poques opcions era guanyar a Alemanya, també en el procés de selecció, i quedar-se amb la fabricació dels nous vehicles elèctrics de Ford. Finalment això serà una realitat garantint-se la continuïtat de l’empresa valenciana més enllà de 2025.

Aquesta decisió s’ha conegut aquest dimecres després d’un procés de negociació interna iniciat en 2021. La planta espanyola i alemanya van presentar les seues propostes per a convèncer a la multinacional de ser la millor opció per a produir cotxes elèctrics. “És una bona notícia, que va tenir un procés de negociació molt dur“, ha assenyalat Maroto.

La multinacional ha realitzat una roda de premsa aquest matí als mitjans de comunicació. Ford ha destacat que Almussafes és la “preferida per a assemblar vehicles basats en una arquitectura de vehicles elèctrics de nova generació”.

ALMUSSAFES, A LA VANGUARDIA DELS VEHICLES ELÈCTRICS 

El director de Ford Europa, Stuart Rowley, no ha comunicat de moment quins seran els models concrets que es produiran a la fàbrica valenciana. No obstant això, ha remarcat que es produiran “innovadors vehicles elèctrics i connectats”.

Portar la nostra arquitectura completament nova de vehicles elèctrics a València ens ajudarà a construir un negoci rendible a Europa; assegurar ús d’alt valor; i augmentar l’oferta de Ford de vehicles elèctrics premium, d’alt rendiment i totalment connectats que satisfacen la demanda dels nostres clients europeus”.