Volkswagen presenta la nueva gigafactoría de baterías en Sagunto
Pedro Sánchez y Ximo Puig en la presentación de la gigafactoría de

La gigafactoría de bateries Volkswagen comença a prendre forma a Sagunt. Hui s’ha presentat el projecte en l’àrea logística de Parc Sagunt, el punt en el qual se situarà la planta automobilística.

El president del Govern, Pedro Sánchez, i la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, han assistit a la presentació del nou projecte al costat de el president de la Generalitat, Ximo Puig; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; el president del Grup Volkswagen, Herbert Diess; i president del consell d’administració de SEAT SA i responsable de tecnologia de Volkswagen, Thomas Schmall.

Segons han detallat els responsables de Volkswagen, la gigafactoría començarà a construir-se en 2023 per a iniciar la producció en 2026. Per a això es mobilitzaran 10.000 milions d’euros d’inversió a Espanya. A més, l’objectiu és crear al voltant de 3.000 nous llocs de treball fins a 2030.

PUIG: “L’ALIANÇA AMB VOLKSWAGEN ÉS LA MÉS IMPORTANT AL MIG SEGLE”

Ximo Puig ha afirmat que amb el nou projecte la Comunitat Valenciana “comença a convertir-se en el pol de mobilitat sostenible del sud d’Europa”. A més, ha assegurat que es fa un “salt històric cap a l’ocupació de qualitat”.

“Aquest dia canviarà la vida de milers de valencians“, tant els de hui com els de les generacions futures, que “continuaran arreplegant el dividend social d’aquesta operació, un projecte transformador amb desenes de milers d’ocupacions; amb noves empreses auxiliars; i amb sinergies que encara no imaginem”, ha indicat Puig.

El president s’ha referit a l’aliança amb Volkswagen com el “moviesmente empresarial més important al mig segle”. A més, ha agraït al president del Govern el “ferm compromís” mostrat amb la Comunitat Valenciana. “Necessitàvem aquesta recàrrega d’energia per a accelerar la transformació postpandèmia”, ha explicat.

“L’ARRIBADA DE LA GIGAFACTORÍA ÉS UNA EXTRAORDINÀRIA NOTÍCIA”

Per part seua, Pedro Sánchez ha qualificat l’arribada de la gigafactoría com una “extraordinària notícia” per l’empenyiment econòmic que suposa. “Volem liderar des de la Comunitat Valenciana la transformació tecnològica. La planta de bateries de Volkswagen és una bona mostra. Fins ara no hi havia cap fàbrica d’assemblatge de cel·les a Espanya i sempre es portaven de fora però això comença a canviar des de hui”.

“Hui comença a canviar el sector de l’automoció cap a una mobilitat molt més respectuosa amb el medi ambient”, ha recalcat. Per a concloure, el president del Govern ha ressaltat que el projecte “portarà coses molt positives i farà un país, una Comunitat Valenciana i un Sagunt millor”.