pisos venta

Quina és la realitat dels nostres joves en el mercat de l’habitatge? Els joves són el motor de l’economia. Passar del lloguer a la propietat de l’habitatge és el gran repte al qual s’enfronten .

Aquells amb edats compreses entre 25 i 35 anys han entrat al món laboral amb i després de la crisi de 2008, per la qual cosa, s’han trobat amb molts més obstacles per a estalviar diners i, en conseqüència, estan més limitats a l’hora de realitzar inversions immobiliàries.

Actualment, els preus del lloguer estan en constant augment i no és sorpresa per a ningú. Aquesta situació, juntament amb les facilitats hipotecàries que ofereixen els bancs actualment, especialment per a joves menors de 35 anys, han fet que alguns joves, cansats de pagar lloguer i de les constants pujades de preus en cada renovació, es decanten per la compra d’habitatges, havent-hi un 26,5% d’aquells entre 16 i 29 anys en règim de propietat d’habitatge, segons dades de 2017 de l’INE.

Segons el cens de l’INE, a Espanya són més de 5 milions de persones les que actualment entren dins d’aquesta franja d’edat i que presenten certes peculiaritats. Són natius digitals, perquè han crescut alhora que el desenvolupament tecnològic; són inconformistes i no tenen por als canvis; prefereixen invertir en experiències que en béns materials i solen tenir taxes d’estalvi molt baixes perquè, entre altres coses, segueixen la filosofia “YOLO”, You Only Live Onze, la qual cosa es tradueix en “sol es viu una vegada”.

Davant aquest panorama i prenent en compte les característiques de la població jove, Vitrio, la plataforma que s’està imposant entre els professionals immobiliaris com a gestor integral d’immobles, ha analitzat les tendències de comportament d’aquest grup nou en el mercat immobiliari. Què cerquen, com ho cerquen i quant estan disposats a pagar per això.

Part d’aquesta població se situa en les grans ciutats del país per ser centres d’alt desenvolupament econòmic i per les seues possibilitats d’ocupació i creixement professional.

No obstant això, els elevats preus que presenten els immobles en aquestes urbs han fet que aquest grup de persones que cerquen una primera propietat per a emancipar-se o per a formar una família, s’inclinen cap a les opcions més assequibles que ofereix l’extraradi, habitatges de major grandària i obres noves en bon estat.

No obstant això, amb un salari de 16.000 i 20.000 euros a l’any, els joves tenen cada vegada més difícil l’estalviar per a poder pagar la inicial d’una propietat i la seua consegüent hipoteca.