A Bétera,a la comarca del camp del Túria està quasi tot preparat per a gaudir d´una de les festes més importants i esperades, les festes patronals en honor a la Mare de Déu d´Agost i Sant Roc.

I un dels dies més importants de les festes es viurà el pròxim dia 15 d´agost amb l´entrà de les alfabegues. Una festa amb més de 400 anys d´història en la qual el seu element principal, son aquestes plantes, les alfàbegues, plantes que els Mestres alfabeguers cuiden durant tot el any a l´Hort de les Alfàbegues perquè alcancen la desitjada altura.

Un costòs i delicat procés de cura i manteniment d´unes plantes que s´abasteixen de la calor i de l´aigua per lluir tan majestuoses, pero que també ho fan gracies a algún desconegut secret, que solament els Mestres alfabeguers coneixen.

Però als carrers i a les cases de les obreres 2019 a Bétera també es treballa de valent, per a preparar-se per als dies grans. Els carrers de les obreres s’engalanen cadascú amb una temàtica diferent, un dels secrets millor guardats , així com els vestits de les obreres, i en la confecció i aqueix procés d’ornament dels carrers ,participen veïns i veïnes, familiars i amics en un ambient ple de festa i germanor.

Tot quasi preparat perquè el pròxim dia 15 d’agost, dia gran a Bétera, les obreres i els majorals , isquen al carrer, acompanyats per les alfabegues i els beterans i beteranes així com tots els que s’acosten a la localitat, gaudisquen d’una de les festes més importants i reeixides de tota la província.