Agricultura Bétera

En el marc de la Setmana de l’Agricultura que se celebra aquests dies al municipi, l’Ajuntament de Bétera ha volgut homenatjar enguany als joves agricultors de la localitat que treballen cada dia els camps del terme municipal i que fan que la terra seguisca sent el motor econòmic de la localitat.

A l’acte, celebrat a la Casa de la Cultura, van acudir nombrosos veïns, veïnes i representants de les associacions i entitats agrícoles de la localitat, així com la Diputada de Benestar Social, Mercedes Belenguer, i el director general de Medi Natural, Toni Marzo.

La regidora d’Agricultura, Cristina Ballesteros (PSPV), va destacar l’esforç que s’està realitzant des d’aquesta àrea per seguir mantenint la tradició agrícola a Bétera, però va assumir que són els joves els que mantenen el sector: “les noves generacions d’agricultors i professionals del camp són els que fan de l’agricultura seua forma de vida. Alguns vos dediqueu a l’agricultura més tradicional, altres utilitzeu noves tecnologies, però al final tots compartiu la mateixa passió, esforç i dedicació pel camp”.

L’alcaldessa de Bétera més que donar l’enhorabona als homenatjats el que va voler és donar-los les gràcies per “prendre la valenta decisió de fer de l’agricultura la seua manera de vida”.

Cristina Alemany (Compromís) va destacar que “durant el boom urbanístic molts van veure les fanecades de terra del terme municipal com un negoci, però al final quan va explotar la crisi, una part important de les famílies que la van patir van poder sobreviure gràcies al camp”.

L’alcaldessa va animar els joves a seguir conreant la terra de les generacions anteriors i els va encoratjar a “involucrar els vostres fills i també a les vostres filles, per animar les dones a què peguen un pas endavant i comencen a veure el camp com una altra oportunitat de treball, com puga ser qualsevol altra”.

La Diputada de Benestar Social, Mercedes Belenguer, ha lamentat que en les últimes dècades la gent s’haja allunyat de la terra “pel fet que es treballa menys la terra tenim més sequera, més incendis, menys aigua dolça i un paisatge diferent“. També ha posat èmfasi que s’ensenye a les escoles la importància de la terra i del cultiu, “cal explicar-los als més menuts que són els fruits, en quina temporada es cultiven i perquè no es deuen comprar maduixes durant tot l’any encara que estiguen als supermercats”.