La Comunitat viu el dia més fred d’octubre des de 1966

Aemet activa l'alerta taronja per la situació de "risc important" davant ratxes de vent que podrien aconseguir els 100 quilòmetres per hora.

frío
Morella el 28 de octubre de hace 10 años cuando también hubo una irrupción de aire frío pero en ese caso fue polar.

La tardor sembla que definitivament s’ha instal·lat en la Comunitat Valenciana amb un descens dràstic de les temperatures. Este últim diumenge d’octubre ha sigut catalogat com el dia més fred del mes des de fa 52 anys amb el registre de 7,9 graus de mitjana en el conjunt autonòmic, xifra que només es va superar en 1966 quan la mitjana va ser de 7,5 graus.

A més, esta baixada del termòmetre no arriba sola i és que des de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) han alertat de l’existència de vents que podrien aconseguir fins als 100 quilòmetres per hora a l’interior nord de Castelló.

Mentre en esta zona s’ha activat l’alerta taronja per “risc important”, la resta de la Comunitat Valenciana està en alerta groga (risc), a excepció del litoral nord de València i litoral sud de Castelló, amb ratxes que poden arribar als 70 o 80 km/h.

Estes ratxes de vent també afectaran en les temperatures per l’entrada d’una massa d’aire àrtic que ha arrancat este últim cap de setmana. Segons Aemet Comunitat Valenciana “encara que els termòmetres marquen temperatures similars a les del diumenge, la sensació de fred serà més intensa, ja que farà vent de l’oest i nord-oest, amb intervals de fort i ratxes molt fortes en els interiors, moderat en la resta”.
La previsió assenyala que el mercuri descendirà amb gelades febles a l’interior de la meitat nord podent-se arribar a xifres negatives com a Morella o quedar-se prop dels zero graus com és el cas de Requena.

Cara a la fi de setmana i al pont de Tots els Sants s’espera que hi haja una recuperació i en localitats com la ciutat de València podrien tornar-se a aconseguir els 21 graus de màxima i pujar fins a a 13 graus la mínima.