Tiempo en Valencia: fuertes tormentas en puntos de la Comunitat
Dos valencianos pasean con sus paraguas por la ciudad del Turia. /Efe

Per a aquells valencians que ja hagen fet el canvi d’armari a estiu és possible que necessiten tornar a penjar els seus impermeables i botes d’aigua. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat que algunes zones de la Comunitat Valenciana comptaran amb la presència de precipitacions de caràcter fort. A més, aquest fenomen meteorològic anirà acompanyat d’una baixada brusca de les temperatures màximes.

En aquest sentit, és “probable” que la zona sud de la Comunitat es veja afectada per una inesperada depressió atmosfèrica aïllada en nivells alts (DANA). Així ho ha avançat el portal de meteorològic Meteored. Segons les prediccions, la gota freda afectaria a Alacant, nord de Múrcia, interior d’Almeria i sud d’Albacete.

Per contra, Aemet no s’ha pronunciat quant a l’arribada de la DANA en la Comunitat Valenciana. No obstant això, sí que ha advertit que els ruixats amb tempesta seran “localment fortes i persistents en la meitat sud”.

Tiempo en Valencia: fuertes tormentas en puntos de la Comunitat
Previsions del temps en la Comunitat per al diumenge 23 de maig. / Aemet

Quant durarà la pluja a València?

A pesar que la ciutat de València no es veurà afectada especialment pel temporal, sí que comptarà amb episodis de pluja. Aemet apunta al fet que aquesta massa d’aire fred en altura afectarà a partir del diumenge. Seguirà present també durant la primera meitat del dilluns. D’aquesta forma, s’anuncien pluges i tempesta en tota la província. No obstant això, la predicció d’Aemet no assenyala precipitacions en la capital del Túria de cara al dilluns.

A més, les màximes de la Comunitat descendiran durant els pròxims dies. En el cas de València, la màxima passarà dels 23º el dissabte als 19º el diumenge. No obstant això, al llarg del dilluns les temperatures s’aniran recuperant de cara a tota la setmana.