Nuevo giro del tiempo en Valencia: nubes, lluvias y bajada de temperaturas

La província de València es prepara per a un nou viratge climàtic. La calor i les altes temperatures registrades fins ara donaran pas a un descens dels mercuris i a l’arribada de precipitacions.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat que serà el diumenge quan es done aquest canvi. Segons les primeres previsions, el cel estarà cobert en tota la Comunitat Valenciana. A més, s’esperen precipitacions localment fortes i persistents en el sud de València, nord d’Alacant i la totalitat de Castelló.

Al marge de la pluja, l’autonomia viurà un descens radical de les temperatures. Les màximes es desplomaran per davall dels 20º en tota la província de València. En el litoral s’espera que els mercuris aconseguisquen una màxima de 19º mentre a l’interior el canvi serà encara més considerable rondant entre els 13 i 17 graus.

Les mínimes també baixaran encara que el canvi serà menys significatiu. A la ciutat de València els termòmetres descendiran fins als 16º en la matinada. En el cas de les localitats d’interior aquest enfonsament serà més notable arribant als 11è durant la nit. No obstant això, serà la província de Castelló la que aconseguisca la temperatura mínima de la Comunitat arribant als 8° a Morella.

QUÈ PASSARÀ ELS DIES PREVIS A l’ARRIBADA DE LA PLUJA?

El procés de descens de temperatures no serà gradual ja que cada jornada ofereix un escenari diferent. Mentre aquest dimecres les màximes s’han mantingut entre els 21-24º graus, cara al dijous hi haurà un ascens. La província de València tornarà a aproximar-se als 30º a l’interior on es preveu arribar als 28è. No obstant això, en el litoral hi haurà un ambient més suavitzat pel vent de l’est esperant-se 24º en la capital del Túria.

Aqueix augment de les temperatures del dijous tornarà a créixer per segona jornada consecutiva el divendres. El cap de setmana arrancarà amb màximes superiors als 30º. Aemet ha avançat que els termòmetres podran arribar als 33º a l’interior i els 29º en el litoral. No obstant això, la ciutat de València serà l’excepció perquè s’anuncien màximes de 25º.

No serà fins al dissabte quan el temps comence a canviar. El dia arrancarà amb cel poc nuvolós, intervals de núvols baixos i boires matinals en el litoral. No obstant això, a la vesprada augmentarà la nuvolositat. A més, existeix probabilitat de ruixats dispersos i ocasionals a l’interior de Castelló descartant-se a València i Alacant. Per a aquesta jornada, les temperatures s’allunyaran dels 30° del dissabte i cauran fins als 22-24° en la totalitat de la província.