Hospital de Wuhan Reuters

El coronavirus porta un nou símptoma: problemes intestinals. Així ho revela un estudi realitzat per l’Hospital General de Massachusetts en Bostón. La investigació s’ha publicat en la revista “Radiology” i avança que les anomalies intestinals són més freqüents en malalts de COVID-19.

Els experts han analitzat a un total de 412 persones hospitalitzades per coronavirus: 241 homes i 171 dones. Tots ells tenen una mitjana de 57 anys i van donar positiu de la malaltia entre el 27 de març i 10 d’abril.

Segons l’estudi, es van observar problemes intestinals en el 31% dels pacients. A més, això es va donar més en aquells que van ingressar en la Unitat de Vigilància Intensiva.

Anomalies en l’intestí dels pacients amb coronavirus, / IMATGE: SOCIETAT RADIOLÒGICA D’AMÈRICA DEL NORD

Els investigadors parlen de la isquemia intestinal, també coneguda com a infart intestinal. Es tracta de una afecció de gravetat que pot provocar dolor i dificultar el funcionament tant de l’intestí gruixut com el prim. En els casos més complexos pot danyar els teixits i fins i tot causar la mort del pacient.

“Els pacients en l’UCI poden tenir isquemia intestinal per altres motius. No obstant això, sabem que el Covid-19 pot provocar coagulació i lesions en els gots xicotets. Per això, l’intestí també podria veure’s afectat per aquest virus”, expliquen els científics.

ELS SÍMPTOMES MÉS ESTRANYS DEL CORONAVIRUS

Des del principi de la pandèmia del Covid-19 han sigut tres els símptomes més repetits: tos, febre i dificultat respiratòria. Des de les institucions nacionals i internacionals s’han basat en aquests indicis per a poder fer la prova del coronavirus i així saber si s’està contagiat o no. Però aquests no són els únics símptomes que ens poden donar pistes sobre la malaltia.

Els experts avisen que les nàusees, la congestió nasal o la diarrea poden ser símptomes del coronavirus segons un informe publicat en la revista The New England Journal of Medicine.

A més, una de les complicacions que cada vegada és més freqüent és la coagulació de la sang en pacients amb coronavirus. Aquest problema apareix en persones que es troben en una fase greu i avançada de la malaltia. Per a això, s’ha recomanat l’ús d’heparina.

Un exemple d’això és Javier Ortega Smith, diputat i portaveu de Vox a l’Ajuntament de Madrid. El polític va passar el coronavirus al març encara que aquesta setmana va tornar a l’hospital. Ortega Smith va presentar complicacions derivades del coronavirus amb diversos trombes a la cama i en els pulmons. Ell mateix, va ser qui va donar a conèixer la notícia per mitjà de Twitter assenyalant que ho va descobrir per un inflor del seu bessó esquerre.