Mª José Alcón, una nova víctima implicada en la trama Gürtel

La exconcejala de Cultura en l'Ajuntament de València desapareix amb una infinitat de causes pendents amb la justícia com a malversació o blanqueig de capitals.

Mª José Alcón

La mort de la exconcejala en l’Ajuntament de València, Mª José Alcón, suposa la desena que es produeix en estranyes circumstàncies i que se sumisca una macabra llista en la qual apareixen Juan Pérez Mora, Isidro Cuberos, Antonio Pedreira, Francisco Yáñez, María del Mar Rodríguez Alonso, Francisco Sánchez Arranz, Leopoldo Gómez i José Martínez Núñez. Tots ells amb un denominador comú: la trama Gürtel.

Alcón, segons les recerques es va llevar la vida en la seua residència de Callosa d’En **Serrià on estava passant el cap de setmana al costat del seu marit i també exconcejal a València i investigat en la Gürtel, Alfonso Grau. Però aquesta no era la primera vegada que Alcón, qui patia problemes de salut, patia un accident d’aquestes característiques. En 2009 es va precipitar des del segon pis de la seua casa de Mislata per la qual va patir greus danys.

El calvari de la regidora comença quan els investigadors de la Gürtel, van punxar el telèfon d’Alcón en el moment que aquesta li confessava al seu fill el blanqueig de diners dins del Partit Popular. Un fet que va marcar el punt d’inici del calvari de Mª José Alcón, qui patia alguns problemes mentals que es van veure aguditzats per la pressió i l’estrès.

La exconcejala de Cultura tenia 57 anys i la seua desaparició deixa moltes causes pendents amb la justícia ja que estava investigada per prevaricació administrativa, malversació, tràfic d’influències, suborn i blanqueig de capitals. Molts secrets que, des d’aquest cap de setmana, queden sense resoldre per sempre.