La classe política reivindica un 9 d’Octubre “unit i de convivència”

Ximo Puig, Mònica Oltra i Joan Ribó han coincidit que la Comunitat Valenciana ha d'estar millor finançada per part dels Pressupostos Generals.

Un dia de convivència i unitat. Aqueix el missatge que demanava la classe política moments abans que baixara la Real Senyera pel balcó de l’Ajuntament. Tots els partits que formen part de la corporació han insistit que anara un dia de celebració i que no es visqueren episodis com els de l’any passat.

La Real Senyera a punt de ser baixada pel balcó de l’Ajuntament.

Una vegada han format tots just davall del balcó consistorial, els primers concordes de l’himne de la Comunitat Valenciana ha anunciat la baixada de la real senyera. Un moment solemne i que tots els allí presents, han viscut amb devoció.

El president i la vicepresiodenta de la Generalitat han acudit a presenciar aquest acte. Abans d’iniciar la marxa cívica, tant Ximo Puig com Mònica Oltra han reivindicat millores per a la Comunitat Valenciana que cal continuar exigint al govern central.

Per part seua, l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó també ha aprofitat per a demanar més presència dels assumptes de la ciutat en els pressupostos generals de l’Estat per a continuar millorant les seues infraestructures i els seus serveis.

 

Portestes de ciutadans durant el recorregut de la processó cívica.

Però sens dubte, la gran protagonista de la jornada era la portadora de l’estendard, la tinent d’alcalde i regidor socialista, Sandra Gómez qui no podia dissimular el seu orgull per ser una de les parts principals de la marxa cívica.

La processó, en la qual han participat nombrosos col·lectius, s’ha produït sota els crits d’uns i els  ànims d’uns altres amb normalitat fins a l’arribada al parterre on s’ha realitzat l’ofrena floral davant l’estàtua del rei Jaume I.