Las 14 grandes empresas que vacunarán a sus empleados en la Comunitat
Centro de vacunación masiva de la Comunitat Valenciana.

El 7 de juny és la data en la qur arrancarà la campanya de vacunació en les grans empreses de la Comunitat Valenciana. En total seran 50.000 empleats de 14 companyies i d’una trentena de filials i subcontractes els que s’immunitzaran. Per a això s’habilitaran 21 punts de vacunació que estaran situats en les pròpies seus.

La Comunitat serà la primera autonomia a posar en pràctica aquesta combinació de vacunació on sumen forces el sistema sanitari i l’empresarial. En paraules del president de la Generalitat, Ximo Puig, l’objectiu és “accelerar al màxim” la immunització.

Respecte del procés, la vacuna serà administrada seguint el calendari previst per grups d’edat i els protocols establits per la Conselleria de Sanitat, qui distribuirà les dosis i les xeringues d’un sol ús, a més d’oferir cursos gratuïts sobre inoculació de les dosis al personal sanitari de les empreses.

Per part seua, les empreses aportaran els seus centres i serveis de prevenció sanitària, així com el seu personal mèdic-sanitari, i s’ocuparan de vacunar a les seues plantilles, així com a les de les seues filials i subcontractes, en el cas que formen part un grup empresarial.

14 empreses amb punts de vacunació

La primera fase de la vacunació es durà a terme entre el 7 i el 14 de juny en 20 punts de vacunació en grans empreses més un punt en el Centre Portuari d’Ús del Port de València. En concret, les empreses que habilitaran punts de vacunació són:

 1. Agricultors de la Vega de València (Paiporta).
 2. Altadia (Vila-real). Subministrarà la vacuna als empleats dels seus 7 filials i subcontractes.
 3. Arcelormittal (Sagunt). Seran vacunats els treballadors de les 6 filials del grup.
 4. El Corte Inglés. Habilitarà un punt de vacunació a València i un altre a Alacant.
 5. Empresa Municipal de Transports (València).
 6. Ford España (Almussafes).
 7. Grup Dr. Franz Schneider (Alzira). També vacunaran a treballadors dels seus 9 filials i subcontractes.
 8. Iberdrola España. Punts de vacunació a València i Cofrents.
 9. Ice Cream Factory Comaker (Alzira).
 10. Mercadona. Tindrà punts de vacunació a Castelló, Gandia, Paterna, Riba-roja de Túria, Alacant i San Isidro.
 11. Power Electronics (Llíria).
 12. Port de València. Vacunarà al personal d’estiba així com la plantilla de Cosco; Mediterranean; APM Terminals; València Terminal Europa; Transmediterránea; Terminals Marítimes de Graneles i Randstad.
 13. Torrecid (Castelló). Vacunarà als empleats dels seus 7 filials i subcontractes.
 14. Urbaser (Alacant).