El Marató València Trinidad Alfonso és un esdeveniment que es viu en tota la ciutat i els diferents col·lectius. Més enllà dels corredors que gaudiran d’un nou repte a la ciutat del running. Així, el projecte educatiu, formatiu i esportiu de ‘La Marató al Col·le’ envaeix les aules i patis de 40 col·legis de València i la seua província per a gaudir d’activitats relacionades amb la Marató per setè any consecutiu.

Prop de 12.500 escolars d’educació primària i infantil estan vivint a les seues aules la Marató. Més enllà de la classe d’Educació Física, a través de concursos i activitats relacionades amb les diferents matèries educatives.

El professorat dels diferents centres educatius s’encarrega de dirigir als escolars en aquest projecte. Ho fa recolzat en els monitors de les activitats i la pàgina web www.maratonalcole.com. Aquesta iniciativa és impulsada per el Marató València, en col·laboració amb la Fundació Trinidad Alfonso, principal col·laborador. Enguany suma al projecte al Grup Bimbo per a desenvolupar hàbits saludables i diferents concursos per als escolars. Colevisa tornarà a realitzar els tallers de menjar saludable en tots els centres.

Els pilars fonamentals del projecte són la transmissió de valors i de la cultura de l’esforç. També la millora de la qualitat educativa i la lluita contra el sedentarisme i l’obesitat. Així, la iniciativa ‘La Marató al Col·le’ defensa l’esport com a eina per a la promoció d’hàbits saludables. A més, tracta de motivar a l’alumnat per a practicar-lo fora de l’escola, en família, amics o en altres entitats esportives.

Maratón a la Escuela

Un projecte multidisciplinari

Durant les pròximes setmanes, els alumnes protagonitzaran activitats relacionades amb la Marató i gaudiran de concursos literaris i de dibuix, carreres, jocs en equip, un minimaratón i manualitats amb les quals integraran, d’una manera multidisciplinària, el món de la carrera a peu a través dels professionals d’Educació Física i Educació Artística.

Totes les activitats conclouran el 4 de desembre, dia de la celebració de la Marató València Trinidad Alfonso, amb diversos punts d’animació en els quals els centres animaran a tots els corredors.