Juan Roig en la presentación del Proyecto FER
Juan Roig en la presentación del Proyecto FER.

La Fundació Trinidad Alfonso ha posat en marxa un nou programa d’ajudes. L’objectiu és reactivar l’ecosistema esportiu de la Comunitat Valenciana en plena crisi econòmica provocada pel Covid-19. Es tracta de #EActíVateSport, una línia d’ajudes que ascendeix a 30 milions d’euros impulsada per Juan Roig a través del seu patrimoni personal.

Amb ella se cerca ajudar a totes les baules de l’esport valencià a superar les dificultats que s’estan trobant amb motiu del Covid-19. A més, pretén anar més enllà i impulsar la seua recuperació durant els pròxims quatre anys, fins a 2024.

Aquests 30 milions es divideixen en diferents programes d’ajudes i aquests al seu torn tenen diferents destinataris finalistes.

PROJECTE FER + I EACTÍVATESPORT

  • FER + (‘Fer més’, o ‘Fer més’, en castellà). Destinada als esportistes i entrenadors integrants del Projecte FER. Té un pressupost de 800.000 per a esportistes i entrenadors del Projecte FER. Amb aquesta aportació, pràcticament es doblega la quantitat que anualment rebien els components del Projecte FER.
  • #EActívateSport. Aquest programa d’ajudes, al seu torn, es divideix en tres programes diferenciats. Activa’t Famílies; Activa’t Equips i Activa’t Clubs. Cadascun d’ells està dotat amb 1,5 milions d’euros anuals, és a dir, 4,5 milions a l’any fins a 2024.
    • Activa’t Famílies: Per a sufragar part de les despeses que comporta la pràctica esportiva federada dels fills menors d’edat de les famílies valencianes, la Fundació Trinidad Alfonso donarà 150 euros per família que tinga un esportista menor d’edat, atenent criteris econòmics. L’objectiu és evitar que cap xiquet abandone o deixe d’iniciar-se en la pràctica esportiva per motius econòmics.
    • Activa’t Equips: Per a impulsar als equips de la Comunitat Valenciana que militen en les primeres o segones categories dels seus esports. En aquest programa participen un total de 36 clubs diferents, dels que sis dobleguen amb conjunts masculins i femenins. L’objectiu és evitar la fugida de talents i la desaparició de clubs de nivell.
    • Activa’t Clubs: Les entitats esportives hauran de tenir categories base i podran rebre fins a un màxim de 5.000 euros per club. En aquest nou programa participarà més de 1000 clubs diferents de tota la Comunitat Valenciana. A canvi de participar, les entitats esportives es comprometen a no incrementar les quotes als seus menors d’edat en la temporada 2020-21.

ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS

L’altra mesura, centrada en els esdeveniments i esdeveniments esportius, va ser augmentar la inversió en el Programa de Suport a Competicions de la Comunitat Valenciana “PAC CV” i en el “PAC CV +”. L’objectiu és que la Comunitat Valenciana continue sent un referent en l’organització d’esdeveniments esportius de primer nivell.

“Es tracta d’un programa molt ambiciós que tracta d’arribar a tots els estaments esportius. És una obsessió del nostre president, Juan Roig, que les conseqüències d’aquesta crisi sanitària i econòmica no minven el teixit esportiu de la Comunitat Valenciana”, va indicar Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso..

“Hi ha molt de talent, moltes il·lusions i molts llocs de treball en joc en els pròxims mesos. A més, som uns ferms convençuts que l’esport pot ser una eina de transformació social font de salut i generació de riquesa. Volem demostrar al món que en la Comunitat Valenciana es pot fer esport i es pot fer de forma segura”.

JUAN ROIG I L’ESPORT DE LA COMUNITAT VALENCIANA

La Fundació Trinidad Alfonso és un dels vehicles a través dels quals Juan Roig desenvolupa la seua labor de mecenatge esportiu en la Comunitat Valenciana, però hi ha més. Des de fa més de 30 anys, Juan Roig ve donant suport al València Basket.

Més enllà del compromís amb el primer equip, tant masculí com femení, posseeix una instal·lació per a garantir el futur d’aquest esport a la ciutat, L’Alqueria del Basket, la casa del bàsquet per a les futures generacions.

Entre el València Basket i la Fundació Trinidad Alfonso, els dos vehicles a través dels quals canalitza la seua vocació de mecenatge esportiu, Juan Roig va invertir l’any 2019 un total de 27 milions d’euros en esport. 11 milions d’euros a través de la Fundació i 16 milions d’euros al València Basket Club.