Toni Gaspar serà el nou president de la Diputació de València

El PSPV-PSOE va decidir anit suspendre de tots els càrrecs a Jorge Rodríguez, detingut en l'operació Alquería per presumpta corrupció en la Diputació de València.

El PSPV-PSOE va decidir anit suspendre de tots els càrrecs a Jorge Rodríguez, detingut en l’operació Alquería per presumpta corrupció en la Diputació de València. Ara proposarà a l’Executiva que el vicepresident de la corporació provincial, Toni Gaspar, siga el candidat a succeir-li.

Així ho va anunciar el secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig, al final de la reunió convocada d’urgència anit davant la detenció de Rodríguez i cinc persones més pels possibles delictes de malversació de cabals públics i prevaricació administrativa.

Rodríguez era fins a este dimecres president de la Diputació de València, alcalde d’Ontinyent i portaveu de l’Executiva nacional del PSPV-PSOE.

Al costat d’ell han sigut detinguts els cogerentes de l’empresa pública provincial Divalterra (l’antiga Imelsa), Agustina Brines (de Compromís) i Javier Simó (PSPV), i el cap de gabinet de Rodríguez en la Diputació, Ricard Gallego.

“La detenció d’un president de la Diputació és perjudicial per a l’esforç que tots els valencians estem fent per a alçar la hipoteca reputacional que ens han deixat vint anys de governs del PP”, ha indicat Puig en un comunicat del partit.

El PSPV, al seu judici, “sempre ha sigut contundent, ha lluitat i s’ha arruïnat per defensar la legalitat i combatre la corrupció”.

També ha asseverat que confia en la presumpció d’innocència de Rodríguez i ha remarcat que ara “seran els jutges els qui determinen la responsabilitat en una recerca de la que gens es coneix perquè roman secreta” i coordinada pel Jutjat d’Instrucció número 9 de València.

El líder dels socialistes valencians ha anunciat, a més, que “per a garantir l’estabilitat en la Diputació de València”, on el PSPV governa en coalició amb Compromís i Esquerra Unida des de 2015, proposarà a l’Executiva que l’actual vicepresident de l’entitat, Toni Gaspar, siga el candidat a la Presidència de la corporació provincial.

PP, Ciutadans i Podem demanen la dimissió de Jorge Rodríguez